USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ın Doğal Güzelliği: Eğriçimen Yaylası

Sivas'ın Koyulhisar ilçesindeki Eğriçimen Yaylası ve Ordu'nun Aybastı ilçesinde menderesleriyle ünlü Perşembe Yaylası, temiz havası ve doğal güzellikleriyle her mevsim ziyaretçi çekiyor.

Sivas'ın Doğal Güzelliği: Eğriçimen Yaylası
26-09-2024 13:41
SİVAS
Google News

Koyulhisar ilçe merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan, sıcak yaz aylarında serin havasıyla tercih edilen Eğriçimen Yaylası, diğer mevsimlerde de günübirlik ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Otel, lokanta, çay evi ve piknik alanlarıyla günübirlik ziyaretçilere hizmet verilen 1800 metre rakımlı yaylaya gelenler, doğayla iç içe vakit geçiriyor. Yaylada bazı vatandaşlar hayvancılık yaparak geçimini sağlıyor.

Yaylanın müdavimlerinden Menekşe Fırtına,  Ankara'da yaşadıklarını, yaz dönemlerini eşiyle Eğriçimen Yaylası'nda geçirdiklerini söyledi. Yaylaya 20 yıldır ilkbahar aylarında geldiklerini, sonbaharda döndüklerini anlatan Fırtına, "Yaylanın havası, suyu çok güzel. Geceleri uykusu çok güzel, insanlar yazın sıcaktan uyuyamazken biz burada rahat uyuyoruz." dedi. Fırtına, insanları yayladaki güzellikleri görmeye davet etti.

Ercan Tokatlı ise 25 yıldır ilkbahar, yaz ve sonbaharda günlerini Eğriçimen Yaylası'ndaki evinde geçirdiğini ifade etti. Yaylanın güzelliklerinin anlatılmakla bitmeyeceğini dile getiren Tokatlı, "Gelip burada yaşamak lazım. Yazı, kışı her zaman güzel oluyor. Herkesi burayı görmeye davet ediyorum." diye konuştu. Nermin Derebaşı da kış dönemlerinde İstanbul'da yaşadığını, diğer zamanlarda günlerini yaylada geçirdiğini söyledi. Derebaşı, yaylanın özellikle havasıyla adeta doğal klimayı andırdığını kaydetti. İstanbul'da yaşayan ve fırsat buldukça ailesini görmek için yaylaya gelen Gökmen Tokatlı ise ​​​​​​​Eğriçimen Yaylası'nın herkesin gelip görmesi gereken, doğal güzellikleri olan bir yer olduğunu belirtti.

AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü