USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’ın Gururu TÜRASAŞ 85 Yaşında

Sivas’ın sanayi ve demir yolu taşımacılığındaki gururu olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) 85’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 1939 yılında temelleri atılan kurum, bugüne kadar demir yolu araçlarının üretimi, modernizasyonu ve bakımıyla Türkiye’nin ulaşım altyapısında önemli bir yer edinirken, ilimizde istihdama da büyük katkı sağladı.

Sivas’ın Gururu TÜRASAŞ 85 Yaşında
21-10-2024 12:02
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

TÜRASAŞ’ın Sivas fabrikası, yıllar içinde hem Türkiye’nin demir yolu ağını geliştiren hem de kente ekonomik ve sosyal katkılar sağlayan bir merkez haline geldi. Üretim süreçlerinde yerli ve milli projelere ağırlık veren kurum, son yıllarda raylı sistemlerde dünya standartlarını yakalayan çalışmalara imza atıyor. Tren vagonları, lokomotifler ve çeşitli raylı araçların üretim ve bakımını gerçekleştiren TÜRASAŞ, sadece yurt içi ihtiyaçları karşılamakla kalmayıp uluslararası projelerde de boy gösteriyor. Yerel istihdama yaptığı katkılarla dikkat çeken kurum, Sivas’ın sanayi sektöründeki gücünü artırarak bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlıyor. 85 yıllık köklü geçmişiyle TÜRASAŞ, gelecek hedefleri doğrultusunda demir yolu sektöründeki faaliyetlerini genişletmeyi sürdürüyor.

85’NCİ YIL ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

TÜRASAŞ’ın 85. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde, geçmişten günümüze yaşanan başarılar anılırken, geleceğe dair projeler de kamuoyuyla paylaşıldı. Kurum yetkilileri, yeni yatırımlarla Türkiye’nin raylı sistemler alanında daha da güçleneceğinin altını çizdi. Kurumun kuruluş yıl dönümü olan 25 Ekim’de ilimizde çeşitli programlar düzenlenecek. Programlar kapsamında Atatürk ve Kongre Müzesi bahçesinde vagon ve boji sergisi açılacak. Daha sonra ise Şems-i Sivas-i İl Halk Kütüphanesi’nde atölye ve fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Akşam saatlerinde ise Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde kurum personeli tarafından tiyatro, halk müziği korosu ve halk oyunları gösterileri yapılacak.

 


Editor : Demet KARAKUŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü