USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sivas'ın Kahraman Otobüs Şoförü İş Başında

Sivas’ta halk otobüsü şoförü Muhammet Cin (32) sefer sırasında rahatsızlanan bir kadının güzergahından çıkarak hastaneye yetiştirdi.

26-09-2024 13:40
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

Kent merkezinde Yiğitler Mahallesi hattında çalışan Muhammet Cin’in kullandığı halk otobüsünde 21 Eylül günü bir kadın otobüs hareket halindeyken rahatsızlandı. Baygınlık geçiren kadının durumunu gören halk otobüsü şoförü hastaneye götürmek istedi. İlk başta hastaneye gitmek istemeyen kadının durumu kötüleşince Cin, 112 çağrı merkezinden hastaneye ulaşarak halk otobüsünde bir kadının fenalaştığı söyledi. Güzergahından çıkan halk otobüsü şoförü kadını otobüs ile hastaneye yetiştirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle tedavi altına alınan kadın bir süre sonra ise taburcu edildi. Yaklaşık 15 gün önce yanlış otobüse binen engelli kızı ve annesini eve bırakan ve halk otobüsü şoförü son 2 yılda kaza yapan kuryeyi ve kolu kırılan bir çocuğu da hastaneye yetiştirerek takdir toplamıştı.

Yiğitler Mahallesi seferini yaptığı sırada bir kadının rahatsızlandığını söyleyen halk otobüsü şoförü Muhammet Cin, “Yanında 2 tane çocuk vardı. Kendisine ‘ambulans çağırayım mı?’ diye sorduğumda kendisi bu teklifi reddetti. Ben yolda giderken aynadan baktığımda yolcunun tekrar rahatsızlandığını gördüm. Durumu hiç iyi değildi. Bayana 'siz iyi değilsiniz' dedim ve tekrar hastaneye götürmeyi teklif ettim. Kendisi bu sefer kabul etti. O sırada 112 Acil Çağrı Merkezini aradım. Aracımda hasta olduğunu ve yanında 2 küçük olduğunu söyleyerek sedye ile aracımı karşılaşmalarını istedim. Hastaneye geldiğimde sağlık personelleri otobüsü karşılayıp hastayı içeri aldılar. Güvenlik görevlileri ise çocukları alarak içeri götürdü” dedi.

İYİLİK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM

Halk otobüsünde daha önce benzer olaylarla karşılaştığını ve herkese yardım elini uzattığını anlatan Cin, “İyi niyetli bir insan olduğum için bu tarz olaylar hep bana denk geliyor. Daha öncesinde kolu bir çocuğu hastaneye götürmüştüm. Yoldan geçerken kuryenin kaza yaptığını görüp hastaneye götürmüştüm. Yaşlı bir teyze evini kaybetmişti onu evine bırakmıştım. Engelli bir abla ve annesi yanlış otobüse binmişlerdi, benimde vicdanım el vermedi onlara da yardımcı olmuştum. Ben bu iyiliği elimden geldiğince yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü