USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’ın Sahipsiz Doğa Harikasında Sarhoşlar Cirit Atıyor!

Yaklaşık 3 yıl önce Sivas Valiliği tarafından Sivas Belediyesine devredilen Serpincik Göletinin yıllardır turizme kazandırılması bekleniyor. Şimdilerde pislik içinde olan gölet madde bağımlıları ve sarhoşların uğrak yeri haline gelirken, herhangi bir çalışma yapılmıyor olması kamuoyunda tepki topluyor.

Sivas’ın Sahipsiz Doğa Harikasında Sarhoşlar Cirit Atıyor!
20-07-2024 08:45
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

Sivas’ta 2021 yılında Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi arasında imzalanan  protokol ile Serpincik Göleti, İl Özel İdaresine ait olan alan tarımsal sulama koşuluyla Sivas Belediyesi'ne devredilmişti. Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Göletin peyzaj çalışmalarının ardından turizme kazandırılacağı açıklanmıştı.

ÇALIŞTAYDAN KARAR ÇIKMIŞTI

Dönemin Valisi Salih Ayhan, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, Sivas Çalıştayı’nda Serpincik Göletinin şehre kazandırılması noktasında karar çıktığını söyleyerek, "Sivas İl Özel İdaresi’ne ait olan bu göletimiz tarımsal sulama amacı baki kalmak koşuluyla çevre düzenlemeleri yapılarak halkımızın da istifadesine sunulacak. Bu kapsamda göletimizin tahsisini Sivas Belediyesi'ne gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

İÇLER ACISI HALDE

Şimdilerde içler acısı halde bulunan göleti sarhoşlar ve madde bağımlıları mesken tuttu. Bölgeye  vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği ancak madde bağımlıları yüzünden gidilemediği biliniyor. Öte yandan göletin etrafı da atık çöpler ve şişelerle dolmuş taşmış durumda. Duyarlı vatandaşlar Sivas’ın değerlerinden biri olan Serpincik Göletinin turizme kazandırılmasını istiyor.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü