USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Kyk’da Öğrencilerden Eylem!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü’nde yer alan Binali Yıldırım Yurt Yerleşkesinde konaklayan öğrenciler, can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirterek eylem düzenledi.

07-10-2024 10:46
SİVAS
Google News

Sultan ÖZKARAMAN/

Geçtiğimiz günlerde madde bağımlısı olduğu iddia edilen 3 erkek, güvenlik önlemlerini aşarak kız yurduna girdi. Olay, öğrenciler arasında büyük bir paniğe neden oldu.

Kadın cinayetlerinin günden güne hız kazandığı ve istismarların sıklıkla yaşandığı bu günlerde can güvenliklerinin olmadığını belirten öğrenciler yurt içerisinde toplanarak eylem başlattı.

Yurt girişinde ve içerisinde çok sayıda güvenlik personeli bulunmasına rağmen yaşanan güvenlik zafiyeti öğrencilerin tepkisini toplarken, konuya dair hazırlanan pankartlar da dikkatlerden kaçmadı.

Öğrenciler, “Kadın olmak kolay değil ölüyoruz”,  “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme. Tanı düşün altındaki binlerce günahsız kadını”, “Hadi en güzel kravatlarınızı takın bakalım yargılanacaksınız”, “Seni ‘acaba öldürülür mü’ korkusuna maruz bıraktığım için özür dilerim anne”, “Güvende olmak istiyoruz”  şeklinde sloganlarda bulundu.

Düzenlenen yürüyüş için toplanan kalabalık güvenlik ekipleri tarafından çok geçmeden dağıtıldı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
06.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü