USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Meydana Sığmadı

4 yıl aranın ardından ilimize gelen ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu kapsamında halkla buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda 100 bin kişiye hitap etti. 28 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Sivas’tan rekor oy beklediğini söyleyen Erdoğan, 28 Mayıs sonrası Türkiye Yüzyılı’nın inşasını hep birlikte başlatacaklarını ifade etti.

23-05-2023 20:37
SİVAS
Google News

Aydın DELİKTAŞ

Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binler Sivaslı genci ve yaşlısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulundu. Yiğidolar ile hasret gideren Erdoğan bu sevgiye karşılık zaman zaman konuşmasını yarıda keserek karşılık verdi. Vatandaşlar açtıkları pankart ve dövizlerle Erdoğan sevgisini yazıya döktü. Meydandaki bazı pankartlarda "29 Mayıs 1453'te çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han vardı 29 Mayıs 2023'te Türkiye yüzyılını başlatacak Recep Tayyip Erdoğan var soy aslına çeker",  "Bir araya geldi yedi benzemez, kimisi kumarbaz kimisi çömez, çeksen bir pazara beş para etmez, mücahit olmuşlar, ol da görelim, "Aşıksan vur saza, TOGG'un varsa bas gaza" gibi ifadeler yer alırken Erdoğan pankart ve dövizlerdeki yazıları okuyarak memnuniyetini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı partilerinin liderleri Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte dün Malatya’daki programlarının ardından ilimize geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için halkla buluşan Erdoğan büyük bir coşkuyla karşılandı. Yaklaşık 100 bin kişiye hitap eden Erdoğan’ı dinlemek isteyen vatandaşlar meydana sığmadı.  Sivas'ta daha önce böyle bir kalabalık görmediğini ve muhteşem coşku nedeniyle teşekkür eden Erdoğan, “Kıymetli kardeşlerim, genç kardeşlerim, havası sert insanı mert olan Sivas’ımızı yürekten selamlıyorum. Ne bu coşku yol boyu sağ sol her taraf tıklım tıklım. Biliyorum ki pazar gününe hazırlık yapıyorsunuz. Hani masanın etrafında olanlardan bir Sivaslı vardı değil mi? Bay Bay Kemal'in takdimini de oy yaptı. İşte pazar günü bunlara tam bir Osmanlı tokadı yaraşır.” dedi.

BAY BAY KEMAL BU İŞLER LAFLA OLMUYOR

Sivas’a hızlı tren açılışına geleceğini ama rahatsızlığı nedeniyle açılışa katılmadığını hatırlatan Erdoğan, “Hızlı tren hattımızı 1 ay boyunca ücretsiz yaptık. Sivaslı kardeşlerimiz artık hızlı trenle Ankara'ya gidiyor. İstanbul'a 6 saatte. Bay Kemal bu işler öyle lafla olmuyor. İcraat gerektiriyor. Toplam uzunluğu 405 kilometre ulaşan bu hattan komşu illerimiz istifade edecek. Bu hattı Erzincan'a Erzurum'a Kars'a kadar uzatacağız. Oradan da Bakü Tiflis hattına bağlayacağız. Bölgemize dünya çapında öneme sahip stratejik bir soluk borusu açacağız. Londra'dan çıkan birisi ülkemiz üzerinden Pekin'e kadar gidebilecek. Can Azerbaycan'ı devre dışı bırakarak değil Azerbaycanlı kardeşlerimizle omuz omuza yapacağız. Karabağ'ı birlikte özgürleştirdiysek ekonomiden savunma sanayine kadar her alanda iş birliğimizi güçlendirdiysek Azerbaycanlı kardeşlerimizle alt yapımızı geliştireceğiz. Bunu da sırf birilerine şirin gözükmek için Karabağ’ı, Zengezur Koridoru'nu yok sayan CHP Genel Başkanı'na rağmen başaracağız.” diye konuştu.

TÜRKİYE YÜZYILI İNŞASINI SÜRDÜRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’nı desteklemesinden dolayı teşekkür eden Erdoğan, “Dün Türk cumhuriyetleriyle iş birliğinin geliştirilmesini savunan Sinan Oğan Bey'in Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı alması bunun son örneğidir. Sinan Bey'in aldığı bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı ile ortaklarımızla dayanışma içerisinde Türkiye Yüzyılı'nın inşasını kesintisiz sürdüreceğiz. Bugün bizi Sivaslılar olarak bir kez daha bağrımıza bastınız. Ayrılığın değil kavuşmanın şehri olan Sivas ile gurur duyuyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas ile gurur duyuyoruz. Tek başına kalsa bile hakkı haykırmaktan çekinmeyen bir mizaca sahipti. Dünyaya tek başına meydan okuyabilen bir duruş sahibiydi. Muhsin Yazıcıoğlu'nu daima şükranla yad edeceğiz. Muhsin Yazıcıoğlu gibi değerler yetiştiren Sivas'ın büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına öncülük ettiğini görüyoruz.” şeklinde konuştu.

SİVASLILAR BÜYÜK BİR TEVECCÜH GÖSTERDİ

Sivaslıların milletvekilliğinde yüzde 72 oy oranıyla tercihinin Cumhur İttifakı’nı Cumhurbaşkanı seçiminde de yüzde 70'e yakın oran ile kendisini desteklediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ “Sivaslı kardeşlerimiz bize büyük bir teveccüh gösterdi. Her birinize sevginiz, desteğiniz için teşekkür ediyorum. Sandığa giderek demokrasimizin gücüne güç katan tüm Sivaslılara şükranlarımı sunuyorum. Sandıkta tecelli eden iradenin başımızın üstünde yeri vardır. Farklı tercihlerde bulunan vatandaşlarımıza asla Bay Bay Kemal gibi hor bakmayız. CHP zihniyetinin yaptığı gibi oy vermediler diye insanımıza cahil demenin bizim kitabımızda yeri yoktur. Sırf istedikleri sonuç sandıktan çıkmadığı için milletin karnı Togg'muş diye manşet atmak ne basın özgürlüğüne ne insanlığa yakışır. Bay Bay Kemal siz Togg'u yapamadınız ama biz Togg'u yaptık. Bir zamanlar devrim otomobili vardı biz devrin otomobilini yaptık.  Depremzedelerimize yönelik hakaretleri dibin dibi olarak görüyoruz. Daha 3 ay önce eşini, çocuğunu kaybetmiş yaralı bir gönüle böyle bir zulmü yapmanın hiçbir gerekçesi olamaz. 14 Mayıs'tan bu yana milletimize ve depremzedelerimize yapılanlar kara bir leke olarak yapışmıştır. Çıkıp milletten özür dilemek yerine bu rezillikleri görmezden gelmişlerdir. Siyasetçilerden kurtuluş günü olacaktır. CHP genel başkanı, kaset kumpasıyla 'Gandi Kemal' olarak başladığı siyasi yolculuğunu, 'Nazi Kemal' olarak bitirecektir. Bu hakaretlerin hepsi kaybedeceklerini anlayanların son çırpınışlarıdır. Koltuklarını korumak adına ne yaparlarsa yapsınlar milletin şamarını bir kez daha yemekten kendilerini kurtaramayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

SİVAS’IN İSTANBUL’DA BÜYÜK POTANSİYELİ VAR

Sivas'ın İstanbul'daki potansiyelinin ilk üçün içerisinde olduğunu aktaran Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürerek Cumhuriyet Meydanı’nda halka şu mesajları verdi:

“Biz 21 yıl Türkiye'de bir şeyi ispatladık ve eğer Türkiye dünyada farklı bir yere oturmuşsa tüm dünya eğer Türkiye'yi farklı bir şekilde anıyorsa Rusya - Ukrayna savaşında arabuluculuğu Türkiye'de yapıyorsa burası sıradan bir olay değil. Karadeniz tahılını eğer Türkiye tüm dünyaya taşıyorsa burada duracaksın. Ben sayın Putin ile görüşüyorum diye Bay Bay Kemal rahatsız olmuş. Diyor ki Batı'nın talimatına uyarım. Sen siyasetten zerre kadar anlamıyorsun. Siyaset dünyada böyle yapılmaz. Her sorunun farkındayız. Başbakanken faizi 4,6'ya indirdim. Bu Bebecan falan onlar yanımızda emekliyorlardı. Enflasyonu da 6,2'ye indirdik. O zaman bunu yaptık yine. Altı sıfırı biz paradan attık. Bebecan diyordu ki 6 sıfırı atarsak halimiz ne our hiçbir şey olmaz sen yoluna devam et dedim. Bir şeyden anladıkları yok. 21 yıl içerisinde bunları biz bütün engellemelere rağmen yaptık. Enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek bunu yine biz yaparız. Bu yolda kararlı bir şekilde yürüyeceğiz. Türkiye Yüzyılı hedeflerine de yine biz ulaştıracağız. Yatırım, istihdam, üretim yoluyla ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Siz bizim yanımızda olduktan sonra biz gümbür gümbür yürürüz. Muhalefet ne dedi? Gaz maz yok dedi. Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gazı milletimizin emrine verdik mi? Şu anda ücretsiz olarak doğal gazı kullanıyor musunuz? Mutfakta yine 25 metreküpü aynı şekilde değerli kardeşlerim bir yıl boyunca ücretsiz halkımıza vereceğiz. Gabar'da bulduğumuz petrolü de ülkemiz ekonomisine kazandıracağız. Bölgenin diğer yerlerinde de petrol arama çalışmalarını sürdürüyoruz. “

VATANIMIZI BUNLAR BÖLDÜRTMEYECEĞİZ

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu talimatı Kandil'den aldığını belirten Erdoğan, “Biz Allah'tan alıyoruz milletimizden alıyoruz. Bütün bunlarla beraber Türkiye'yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarana kadar bakmadık yer bırakmayacağız. Bölücü terör örgütü PKK ve uzantıları dahil tüm şer şebekeleriyle mücadelemiz devam edeceğiz. Bölücü terör örgütünü kıpırdayamaz hale getirdik. Cudi'de Tendürek'te bunların ümüğünü sıktık. Artık başlarını çıkaramıyorlar. Başlarını çıkarırlarsa SİHA'lar başlarına inecek. Şimdi AKINCI'mız da var mı? Bütün bunlarla beraber KIZILELMA'mız var mı? Bir de TCG Anadolumuz var. Bir de ANKA'mız var. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Terör belasından milletimizi kurtaracağız. CHP Genel Başkanı'nın kapalı kapılar ardından yaptığı pazarlıklar bunu engelleyemeyecek. Biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz.  Terör elebaşıları videolarla CHP'ye destek verdi. Şimdi bunlar çıkmışlar gençlerimizin kıvrak zeka ürünü bir video üzerinde arsızca tepiniyorlar. Bu teröristler desteği açıkça ilan ettiler. Elbette bunların babalarının hayrına yapmadılar. Van'da 'kana kan intikam' dediler. Bu naraları atarken asla gocunmadılar, asla utanmadılar. Milletin gözlerinden kaçırdıkları tüm reziller tek tek ortaya saçılmıştır. Bölücü ve FETÖ'cülerle kurdukları ortaklığı gizleyemezler. Eteklerine yapıştıkları emperyalistlerden aldığı cesaretle terör örgütlerine dağıttıkları mavi boncuklar da işe yaramayacaklardır.” şeklinde konuştu.

SİVASLILARA SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ,”Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar cumhurbaşkanı yapmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devamı şart bu partiler üstü bir mesele haline gelmiştir. Bugün nelerin yapıldığını biliyorsunuz. Bu yapılanları, bu başarıları ortadan kaldırmak doğru bir yaklaşım değildir yarıda bırakmamak lazım. Neleri yarıda bırakmamak lazım? İstikrarı yarıda bırakmamak lazım, istikrar devam etsin, Türkiye büyüsün demek lazım. Türkiye sosyal ve ekonomik sorunlarını çöze çöze dünyanın en güçlü ülkeleri haline getirmek lazım. 14 Mayıs seçimleri oldu. Önemli işaretler milletçe verildi. Şimdi 28 Mayıs'ta sandığa gitmek gerekiyor. Böyle bir yürüyüşte Türkiye'yi yeni bir yüzyılın eşiğine taşıyacak olan bu kutlu yürüyüşü, yarıda bırakmamak birinci görevimizdir. Dün olduğu gibi bugün fazlasıyla sandığa gitmek için kararlı olmak lazımdır. “ dedi.

SİVAS HER ZAMAN BİZE SAHİP ÇIKTI

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de Sivas’ın Cumhur İttifakı’na her zaman sahip çıktığını aktararak, “Sivaslı hemşerilerim, sizler her zaman bizlere sahip çıktınız  Muhsin Yazıcıoğlu'na sahip çıktınız. Necmettin Erbakan'a sahip çıktınız. Alparslan Türkeş'e sahip çıktınız. Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. Cumhur İttifakı'na sahip çıktınız. Vatana, millete, devlete bayrağa sahip çıktınız ve 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde de yine tercihinizi Cumhur İttifakı'ndan yana kullandınız ve milletvekili seçimlerinde sizin de desteğinizle Cumhur İttifakımız mecliste çoğunluğu tekrar sağladı ve Cumhur İttifakımıza, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bu büyük bir üstünlük elde etmesine vesile oldu. “ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü