USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Sivas Milli Eğitim Müdüründen Öğretmenlere Uyarı

Sivas’ta eğitim alanında yürütülen ve hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar, Süreç İzleme ve Değerlendirme Toplantısında masaya yatırıldı. Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, öğretmenleri bakanlığın oluşturduğu kitaplar dışında başka kaynak kullanılmaması konusunda uyardı.

Sivas Milli Eğitim Müdüründen Öğretmenlere Uyarı
27-09-2024 10:14
SİVAS
Google News

SULTAN ÖZKARAMAN

Millî Eğitim Müdürü Necati Yener Başkanlığında Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, birim amirleri ve il merkezinde bulunan resmi ve özel okul/kurumların müdürleri katılım sağladı.

Toplantı, İstanbul Ümraniye'de çıkan çatışma sonucunda Şehit olan Polis Memuru Şeyda Yılmaz ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Programda konuşan Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve bu kapsamda yürütülen çalışmalara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Maarif Model'nin eksiksiz bir şekilde uygulanması için okul müdürlerinin gereken hassasiyeti göstermesini isteyen Yener, Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan maarif modelinin de içerisinde bulunduğu genelgelere dikkat çekerek, genelge hükümlerinin eksiksiz şekilde uygulanmasını istedi. Maarif Modeli modülleri ve süreç izleme uygulamalarının önemine dikkat çeken Yener, Maarif Modeli ile ilgili öğretmen eğitimlerinin de titizlikle takip edilmesini istedi.

Millî Eğitim Bakanlığınca ücretsiz olarak öğrencilerin istifadesine sunulan ders kitapları ile yine bakanlıkça öğretmen ve öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunulan EBA, ÖDS gibi dijital platformların dışındaki kaynakların kullanılmaması gerektiğini belirten Yener, "Bakanlığımızca son derece zengin içeriklerle hazırlanan kitaplarımız ve dijital platformlarımız öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için yeterlidir. Bunların dışında bir kaynağın kullanılmaması, talep edilmemesi hususunda gereken hassasiyeti gösterelim." dedi.

 

Bir başka gündem maddesi olan mezuniyet törenleri ile ilgilide değerlendirmelerde bulunan Yener,  mezuniyet törenlerinin yine ilgili genelge hükümleri doğrultusunda, düzenlenmesi gerektiğini belirterek okul müdürlerinin bu süreci yakından takip etmelerini istedi.Okul müdürlerinin ve öğretmenlerin öğrencilere rol model olması gerektiğini belirten Yener, "Çocuklarımız bizim söylediklerimize değil, yaptıklarımıza bakar. Eğer söylediklerimizle yaptıklarımız arasında farklılıklar var ise söylediklerimizin etkisi, geçerliliği kalmaz. Hepimizin temsil ettiğimiz makama, bulunduğumuz konuma göre hareket etmeli, söylemlerimizle ve eylemlerimizle çocuklarımıza rol model olmalıyız" dedi.

 

Diğer gündem maddeleri üzerinde bilgilendirme ve değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, okul müdürleri de görüş ve önerilerini dile getirdi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü