USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Sivas Pastırması” Denetlendi

Sivas’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan Sivas Pastırması’nın yıllık denetimi gerçekleştirildi.  Sivas Ticaret Borsası tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret alarak tescillenen "Sivas Pastırması"nın uygun şekilde üretimini sağlamak amacıyla denetim yapıldı.

“Sivas Pastırması” Denetlendi
23-08-2024 11:44
SİVAS
Google News

 Demet KARAKUŞ

Denetim, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sivas Belediyesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas Ticaret Borsası yetkilileri ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirildi. Oluşturulan komisyon tarafından yapılan denetimlerde hiçbir uygunsuzluğa rastlanılmadı.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, yaptığı açıklamada, Sivas Pastırmasının çok önemli bir yöresel lezzet olduğunu söyledi.

Sivas Pastırmasına, Sivas Ticaret Borsası tarafından coğrafi işaret belgesi alındığını belirten Karakaya, "Coğrafi işaretli ürünler yöreye dokunacak bir kalkınma sistemidir. Yöresel ürünlerin Avrupa'da yaklaşık 60 milyar avro civarında bir pazarı vardır. Bizim de amacımız, bu pazara ilimizdeki yöresel ürünleri çıkarabilmek ve Sivas olarak pay alabilmek. Sivas Pastırması’na da Avrupa Birliği’nde coğrafi işaret tescili almak için profesyonel bir ekiple protokol imzalayarak çalışmalarımıza başladık. Bugün yapılan denetimlerde, tescilli ürünümüz olan Sivas Pastırması’nın kalite yönünden sürdürülebilirliğinin sağlanması, öz şeklinin korunarak gelecek nesillere aktarılması, ürünün kalitesinin ve tanınmışlığının arttırılması açısından çok önemli.  Yöresel ürün üreten firmalarımızı denetlemek, gözlemlemek ve bilgilendirmek için oluşturduğumuz denetim komisyonu tarafından ilimizdeki işletmelerde üretim, pazarlama, dağıtım ve satışı devam eden coğrafi işaretli ürünümüz Sivas Pastırmasının üretim metoduna uygun bir şekilde yapılması ve coğrafi işaret amblemi kullanımı açısından denetimler gerçekleştirildi." diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü