USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Sivas’ta 273 Yıllık Tarih Yok Oluyor

Sivas’ta Sarıhatipzade Numan Efendi ve diğer aile üyelerinin kabri olduğu bilinen 273 yıllık türbe, gerekli bakım ve onarımın yapılmaması nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

21-11-2023 11:06
SİVAS
Google News

Demet KARAKUŞ

Sivas’ta Uluanak Mahallesi’nde üç tarafı duvarla çevrili bir alanda Sarıhatipzade Numan Efendi ve diğer aile üyelerinin kabri bulunuyor. Şadi Bin Yusuf tarafından 1750-1768 yılları arasında yaptırıldığı bilinen aile kabristanı kentte fazlaca bilinmemesinin yanı sıra yetkililer tarafından da önemsenmiyor.

YAKLAŞIK 3 ASIRLIK

 Yaklaşık 3 asırlık tarihi kabir, zamanla tahrip olmaya başladı. Kabirlerin bulunduğu alana vatandaşlar tarafından çöp atılması tepkilere neden olurken, türbenin etrafında herhangi bir bilgilendirici tabela olmaması da eleştiriliyor.

MUZAFFER SARISÖZEN NUMAN EFENDİ’NİN TORUNLARINDAN

Yılancık evliyası olarak da bilinen ve Sivas için önemli bir manevi değere sahip olan Numan Efendi ve ailesinin Ulu Caminin mütevelli ve hatipleri olduğu, birçok müderris ve ulema yetiştirdiği biliniyor. Bazı kaynaklarda Osmanlı'nın son, Cumhuriyetin ilk müftüsü olan Abdurrauf Efendi ve Muzaffer Sarısözen’in Numan Efendi’nin torunlarından olduğu yer alıyor.

İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA

 Vatandaşlar, söz konusu bölgenin bakımından sorumlu olan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün, tahrip olan aile kabristanlığının iyileştirilmesi için çalışma yapması gerektiğini ifade ediyor. 

sivas son dakika   sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü