USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Annelerle Ortak Mücadele

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi kapsamında annelerin uyuşturucu maddeler ve bağımlılık konusunda daha bilinçli hale gelmelerini, erken uyarı işaretlerini tanımalarını ve gerektiğinde çocuklarına destek olabilmelerini hedeflediklerini söyledi.

Sivas'ta Annelerle Ortak Mücadele
22-10-2024 15:44
SİVAS
Google News

DEMET  KARAKUŞ

İçişleri Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla başlatılan, "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi devam ediyor.

Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüldüğü proje kapsamında, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek'in de katılımıyla Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi'nde panel gerçekleştirildi.

Anne ve anne adaylarının yer aldığı panelde, uyuşturucu maddelerin zararları, gençlerdeki etkileri ve bu konuda ailelerin alabileceği önlemler üzerine sunumlar yapıldı. Narkotik polisleri, anneleri bilgilendirerek, çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklemek için nasıl bir yaklaşım sergilemeleri gerektiğini anlattı.

Anne ve babaların çocuklarıyla açık iletişim kurmalarının önemi vurgulandı.

Etkinlikte konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, madde bağımlılığının günümüzde birçok toplumun yüz yüze kaldığı yaygın global sorunlardan biri olduğunu belirterek, "Maalesef dünyanın birçok ülkesinde bağımlı sayısı giderek artmaktadır. Dünyada milyonlarca kişi uyuşturucu maddelerinin kurbanları arasına katılmaya devam etmektedir. Ülkemizde de Avrupa ülkelerine göre çok iyi durumda olsak da madde bağımlılığı gençlerimizi, çocuklarımızı ve dolaysıyla geleceğimizi tehdit eden bir mesele haline gelmiştir." dedi.

ANNELERİN AKTİF ROL ALMALARINI AMAÇLIYORUZ

"En İyi Narkotik Polisi Anne" adı altındaki bu proje ile annelerin çocuklarıyla olan hassas bağlarını ve aralarındaki empatiyi, uyuşturucuyla mücadelede aktif olarak devreye sokmak maksadıyla başlatıldığını kaydeden Vali Şimşek şunları söyledi:

"Proje kapsamında, annelerimizi bilgilendirerek, uyuşturucu ile mücadelede daha aktif rol almalarını sağlamayı amaçlamaktayız. Bu program sayesinde, annelerimizin uyuşturucu maddeler ve bağımlılık konusunda daha bilinçli hale gelmelerini, erken uyarı işaretlerini tanımalarını ve gerektiğinde çocuklarına destek olabilmelerini hedefliyoruz. Elbette ki bağımlılıkla mücadele çalışmalarına devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları tarafından azami hassasiyet gösterilse de kuşkusuz, annelerimizin bu mücadeleye dâhil olmasını daha bilgili, daha bilinçli ve daha doğru bir yaklaşım gösterilmesi açısından mühim bir mesele olarak görüyoruz. Bizler biliyoruz ki çocuklarımızın hayatında en güçlü denetim mekanizması, onların her an yanında olan, sevgisini ve ilgisini eksik etmeyen annelerimizdir."

Çocuklarımızın hayatını, ailelerin geleceğini karartacak olan uyuşturucu belasıyla mücadelede, en etkili rol modeli olan annelerin dikkati, özeni ve gözlem gücünün çok önemli olduğunu söyleyen Vali Şimşek, "İnşallah çocuklarımız hayatları boyunca her türlü kötü alışkanlıklardan uzak olarak yaşamlarını idame ettirecekler, Sivas'ımız ise bu proje ile örnek bir şehir olacaktır. Bu doğrultuda sizlerin desteği de çok önemlidir. Çünkü uyuşturucu ile mücadele yalnızca devletin çabalarıyla değil, toplumun her kesimi ile el ele vererek, kökünden çözülebilecek bir meseledir. Bu nedenle gösterilebilecek küçük bir dikkat, büyük felaketlerin önüne geçebilir. Bu konuda da İçişleri Bakanlığımız tarafından geliştirilen UYUMA (Uyuşturucu İle Mücadele Uygulaması) mobil uygulaması büyük önem taşımaktadır. Uygulamanın aktif kullanılması çevremizdeki olumsuzlukları güvenlik güçlerimize hızlıca bildirebilme adına en pratik ve güvenilir yöntemlerden biridir." ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN UMUT IŞIĞIDIR

Sivas'ta uyuşturucuyla mücadele konusunda emniyet, jandarma ve istihbarat birimleriyle uyum içerisinde yoğun bir şekilde operasyonlar yürütüldüğünü söyleyen Vali Şimşek, "Bu çalışmalar sonucunda son 9 ayda jandarma ve emniyet teşkilatımızın başarılı operasyonları ile 6 bin 804 gram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Operasyonlarda görev alan tüm güvenlik birimlerimizi, arkadaşlarımızı ben buradan tebrik ediyorum. Uyuşturucu ile mücadelede en önemli konulardan birisi olan bilgilendirme faaliyetlerimiz kapsamında da hem gençlerimizi hem ailelerimizi ve hem de öğretmenlerimizi bilinçlendirmeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilk dokuz ayda 39 bin 702 kişiye bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdiğimizi özellikle vurgulamak isterim. Sizlerin de malumu olduğu üzere en çok üzerine titrediğimiz, iyi yetişmeleri için her türlü zorluğu göğüslediğimiz çocuklarımız, aile ağacımızın meyveleri ve geleceğimizin umut ışığıdır. Bizler biliyoruz ki sağlıklı ve bilinçli aileler, güçlü bireyler ve toplumlar yetiştirir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin huzurlu ve güvenli ortamlarda büyümesi, ailelerin sevgi ve hoşgörüyle inşa edilen ideal yaşam ortamlarına sahip olması güçlü ve sağlam bir toplumun temellerini atmamızda kritik bir rol oynamaktadır. Bu nedenle siz değerli ailelerimizin de geleceğimizin teminatı kıymetli evlatlarımızı sağlıklı bir ortamda yetiştirmesi, onların kültürel, sosyal ve sportif alanlara yönlendirilmeleri şüphesiz zararlı alışkanlıklardan da uzak kalmalarına vesile olacaktır. Sevgili anneler, kuşkusuz bu program sayesinde edineceğiniz bilgilerle sadece kendi çocuklarınızı değil, çevrenizdeki diğer çocukları da koruyabilirsiniz. Uyuşturucuyla mücadelede en önemli nokta, tehlikenin farkına varmak ve erken müdahalede bulunmaktır. Bugün burada öğrendiklerinizle, yarının güçlü ve sağlıklı nesillerini Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın ve sizlerin desteğiyle inşallah hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.

 

 


Editor : Demet KARAKUŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü