USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’ta Başıboş Sokak Köpeği Kalmayacak

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin kentte başıboş sokak köpeği sorununu inanca uygun şekilde çözüme kavuşturacaklarını ve hayvanlar için yeni yaşam alanları oluşturacaklarını açıkladı.

29-01-2024 13:22
SİVAS
Google News

Demet KARAKUŞ

Mevcut Sivas Belediye Başkanı ve AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin, seçim çalışmaları kapsamında parti teşkilatı ve basın mensupları ile bir araya geldi. Bilgin, kahvaltı programının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun sokak köpekleri ve kentteki barınakla alakalı çalışmalarının olup olmayacağı sorusuna yanıt verdi.

BAŞIBOŞ KÖPEK OLMASINA MÜSAADE ETMİYORUZ, ETMEYECEĞİZ

Başkan Bilgin soru üzerine yaptığı açıklamada, “Bu konuda en az sorun yaşanan illerden birisi biziz. Sahipsiz sokak köpeği ve sokak hayvanı olmaz. Eğer kişilerin bu noktada hassasiyeti varsa sahip çıkacak. Sokaklarda başıboş köpek olmasına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz altını çizerek söylüyorum. Çünkü sokaklar güvenli olmak zorunda. Allah’a şükürler olsun biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz inancına mensup kişileriz. Biz merhametliliğinde temsilcileriyiz. Biz dilsiz olan canlılarında bize emanet olduğu bilincindeyiz. Her türlü kötü muameleye, insanlık dışı davranışlara karşıyız. Ama şunun da altını çiziyoruz. Sahipsiz sokak köpeği olmasının doğru olmadığını savunuyoruz. Buna sahiplenilen köpek varsa yasaların öngördüğü şekilde bakmakla mükellef. Sahada, sokakta sahipsiz köpek bırakmıyoruz bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Hayvan barınağımız bu noktada çok yeterli değil. Bu noktada Özel İdare, 16 belediye ile birlikte yeni bir birlik kurduk.’’ Dedi.

YENİ YAŞAM ALANLARI OLUŞTURUYORUZ

Bilgin, “Şuanda bizim tele problemiz aslında çevre bölgelerden köpek gelmese sorunumuz yok. Ama maalesef kontrolsüz gelebiliyor. Bu birlikle şehri güvenli hale getirmek, sahipsiz Allah’ın yarattıkları varlıklara da sahip çıkacak şekilde Zara tarafına olabilir, Şarkışla tarafına olabilir yeni yaşam alanları oluşturuyoruz. Yine Üniversite ile birlikte protokol yaptık kısırlaştırma çalışmalarını hızlandırıyoruz.  Gerekirse önümüzdeki süreçte serbest çalışan Veteriner Hekimlerle de protokol yaparak bunu yapacağız, yapmak zorundayız, Hiçbir tedbir almazsak böyle giderse Allah korusun 3 sene 5 sene 10 sene sonra sokaklar yaşanmaz hale gelir. Müsaade etmiyoruz sahipsiz sokak köpeklerine ama bunu bizim inancımıza uygun bir şekilde toplayarak barınağa götürüyoruz o şekilde de bakımını yapıyoruz’’ şeklinde konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü