USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Çocuk Kefenli Eylem

Sivas'ta Filistinli annelerin acılarını paylaşmak adına düzenlenen "Sessiz Çığlık" adlı oturma eyleminde kullanılan çocuk kefenleri dikkat çekti.

Sivas'ta Çocuk Kefenli Eylem
12-05-2024 15:55
SİVAS
Google News

Demet KARAKUŞ 

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirdiği bombardıman devam ederken Sivasannelerden Anneler Gününde dikkat çeken bir eylem gerçekleştirildi.Sivaslı anneler Filistinli annelerin acılarını paylaşmak amacıyla Tarihi Kent Meydanı'nda bir araya geldi. Oturma eylemi yapan annelerin protestoda kullandığı kanlı çocuk kefenleri dikkat çekti. Burada anneler adına basın açıklaması yapan Fatma Demirci Köksal, açıklamalarda bulundu. Köksal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Gazze’de yaşananlar ; izleyip geçebileceğimiz bir içerik, sıradan bir haber değil soykırımın ta kendisidir. Ve bizler gördüklerimize, duyduklarımıza kulaklarımızı kapatamadığımız için buradayız . Kızdığımız batının halkları kadar olamayan İslam ülkelerinin onurunu, izzetini koruyan ; Filistinli , Doğu Türkistanlı, Myanmarlı , Suriyeli anneler ve çocukları adına buradayız . O batı halkları ki Gazze’nin özgürlüğü ve Gazzeli insanların onuru için savaş başladığı günden bu yana hiç susmadı, İsrail’in zulmüne her defasında tepki gösterdi . Öyle ki daha geçtiğimiz günlerde Amerika’da binlerce öğrenci ve öğretim görevlisi işlerinden, eğitim hayatlarından hatta özgürlüklerinden ve geleceklerinden vazgeçme pahasına Özgür Filistin için haykırmış, bu uğurda göz altına alınmış ve sözde demokrasinin beşiği olan ABD’nin gerçek yüzünü gösteren polisleri tarafından şiddete maruz kalmıştır . Peki batı halkları bu mücadeleyi verirken biz sözde ümmet olarak bu işin neresindeyiz ? Biz ne zaman haykıracağız , biz ne zaman rahatımızdan vazgeçeceğiz , biz ne zaman bir şeylerimizden ödün vereceğiz ?

Sevgili Sivaslı hanımlar; anneler günü vesilesiyle buradayız bugün. Tüm dünyanın mazlum anneleri ve çocukları adına buradayız bugün. Bir annenin çocuğunun acısını ve bir şey yapamamamın acziyetini ancak başka anne hissedebilir çünkü. Bir annenin sessiz çığlıklarını, yürek yangınını ancak başka bir anne duyabilir çünkü . Bu yüzdendir ki bizler Sivaslı anne yürekli hanımlar olarak, yapılan zulüm ve katliamlara sessiz ve seyirci kalmayıp, tarihin doğru tarafında yer aldığımızı duyurmak ve göstermek için buradayız ilk günden beri . Elbette ki Filistin ve Gazze tüm insanlığın davasıdır. Elbette ki Filistin ve Gazze insan ve merhamet yüreği taşıyanların davasıdır. Ama en çok da müslüman halk ve ülkelerinin davası olması gerekmez miydi ? Savaşın, savaşmanın, düşmanlığın da bir hukuku ve onuru olması gerekmez miydi ? 75 yıldır Filistin’de yaşananlar soykırım değil de nedir ? İnsanları uyurken vurdular , çocukları okullarında vurdular , yemekte , hastahanede ve namazda vurdular ! Hamile iken , doğum esnasında , çocuklarını kucaklarına alamayan anneleri ve annelerinden bir yudum süt içemeyen masumları vurdular . On binlere varan bu ölümler karşısında insan olan nasıl dayanır bu acıya ? Nasıl kaybolur gündelik telaşlarda ? Ve bu zulme uğrayanlar nasıl susturur çığlıklarını ? Kirli bir savaşta İsrail tarafından katledilenlerin suçu nedir sahi ? Ah… Biz, biz olamadık ki hiç! Ümmet, kardeş olamadık, hesap soramadık hiç ! Sen kardeşim! Kapatma kulaklarını, gözlerini ve yüreğini. Sen, Gazze’de ki çocuklara ve insanlara  su , yiyecek , ilaç vb temel ihtiyaçları göndermeyip, gönderenlere de karşı duran; yetmezmiş gibi tüm bu katliamları yapıp, bu temel ihtiyaçların da oraya ulaşmasını engelleyen İsrail’i ve o İsrail’in destekçisi olan markalara ayıla bayıla para veren arkadaşım ! Yapma ! allah aşkıma yapma ! Kardeşlik adına yapma ! Ölenler adına yapma ! Peki ne yapalım derseniz, maddi desteğe devam edelim . Paylaşımlara ve dualara, en çok da BOYKOTA ara vermeyelim.

Öyle ki batı dünyasının gayr-ı müslim ama bir o kadar da onurlu insanları bizden çok daha duyarlı ve bilinçli şekilde boykotu sürdürüyorken maalesef bizler İsrail ile olan sözde mücadelemizi en çok da evimizdeki günlük yaşantımızda, lükse olan düşkünlüğümüzde, asla ama asla vazgeçemediğimiz alışkanlıklarımızda ve bir türlü hakim olamadığımız midemizde kaybettik ne yazık ki ! Lütfen çocuklar ölürken başka yere bakmayın artık .

Susmayalım !

Alışmayalım !

Vahşet görüntülerini görmezden gelmeyelim , kanıksamayalım ! Ailelerinde hep birilerinin şehit ya da eksik olduğu yerin adıdır Gazze. Mümkün olan her yer ve zamanda Gazze’yi konuşmayı , hatırlatmayı unutmayalım. Allah’a, çocuklarımıza ,

yarınlarımıza onurlu ve şerefli bir hikaye bırakmak istiyorsak , Gazze’nin susan sesi biz olacağız ! Biz buradayız ! Bugün, yarın ve daima ! İman izzettir arkadaşlar, zulüm karşısında sessiz olup susmak ise zillettir ! Gazze’de ölenler, senin çocuğun, annen , baban, eşin olmadığı için mi suskunsun kardeşim ? Susma ! Ve sen ey İsrail, insanlık size üstün gelecek ! Sizi yenecek ! Gün gelecek attığınız her imzanın, her füzenin hesabı masumlarca sorulacak! Bugünkü suskunlukları bir gün tepenizde patlayacak ! Yaptığınız zulüm ve kötülüklerin hepsi size mutlak geri dönecek ! Selam olsun “ Nehirden denize Özgür Filistin “ için susmayanlara. Selam olsun insanlık, kardeşlik ve merhamet adına Gazze’nin yanında duranlara . Ve selam olsun Gazze yangınını söndürmek için su taşıyanlara."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü