USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Darağaçlı İdam Talebi

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Alperen Ocakları kadına şiddete tepki göstererek darağacı ile idam istediler.

Sivas'ta Darağaçlı İdam Talebi
11-10-2024 10:04
SİVAS
Google News

YUNUS BUDAKTAŞ

Şarkışla’da, Alperen Ocakları'nın düzenlediği kadına şiddete hayır standı farkındalık yarattı. Vatandaşa karanfil dağıtılırken, çeşitli sloganların yazılı olduğu pankartlar dikkat çekti.

Alperen Ocakları Başkanı Mehmet Şimşek, etkinlik sonrası yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada büyük bir sorun olduğunu belirterek, “Kadına şiddet, her geçen gün vicdanları derin yaralar açan küresel bir sorun haline gelmiştir. Artan kadın cinayetlerine karşı caydırıcı ve etkili önlemler alınmalıdır. Peygamber Efendimiz (sav) Veda Hutbesi’nde, ‘Kadınlar, Allah’ın size emanetleridir’ demiştir. Bu emaneti korumak bizim görevimizdir. Şiddetin kökten bitmesi için idam cezası getirilmelidir. Adaletin olmadığı bir toplumda, ne kadınlarımızı ne de geleceğimizi güvence altına alabiliriz.” dedi.

Kadınların toplumda güçlü bireyler olması gerektiğine de vurgu yapan Şimşek, “Kadınlarımızı şiddet sarmalında yalnız bırakmak, toplumun temel yapı taşlarını zedelemektedir. Türkiye'nin, haklarını savunan bilinçli ve güçlü kadınlara ihtiyacı vardır. Şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınları rahmetle anıyoruz.” diye konuştu.


Editor : Yunus BUDAKTAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
11.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü