USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Sivas'ta Dersler Vatan Sevgisi Temasıyla Başladı

Sivas'ta, 121 bin 211 öğrenci 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılına merhaba dedi. Yeni eğitim öğretim yılına temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle başlandı.

Sivas'ta Dersler Vatan Sevgisi Temasıyla Başladı
09-09-2024 11:40
SİVAS
Google News

HAKAN KALELİ

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının ilk ders zili çaldı. 121 bin 211 öğrencinin ders başı yaptığı Sivas'ta, Reşit Akif Paşa İlkokulunda açılış programı düzenlendi.

Tüm okullarda düzenlenen bayrak törenlerinde Tunceli Ovacık'ta görevleri esnasında meydana gelen trafik kazasında şehit düşen askerler ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Öğrencilere, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in gönderdiği mektuplar da takdim edildi.

İlk olarak okul bahçesinde düzenlenen bayrak törenine katılan Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, tören öncesinde öğrencilere hitap etti. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının, tüm öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı olmasını dileyen Yener, "Sevgili çocuklar, yeni heyecan ve hedeflerle, yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizle sizleri, en iyi şekilde geleceğe hazırlayabilmenin gayreti içerisinde olacağız. Ülkemizin yeni yüzyılını sizler inşa edecek, daha güçlü, daha müreffeh bir ülkeyi, sizlerden sonra gelen nesillere miras bırakacaksınız. O nedenle yarınlara bırakacağımız en değerli miras, sizlersiniz. Sizleri, erdemli, bilgili, kültürlü, millî ve manevi değerlerine bağlı, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ve üreten, sporda, sanatta kısacası hayatın her alanında donanımlı bireyler olarak yetiştirebilmenin gayreti içesindeyiz. Sizlerden de tek isteğimiz, hem kendi geleceğiniz, hem de ülkenizin geleceği için hayaller kurmanız, derslerine odaklanmanız ve başarılı olabilmek için gayret göstermenizdir." dedi.

İLK DERS ZİLİNİ YENER ÇALDI

Yener, ilk ders zilini çalarak yeni eğitim-öğretim yılının startını verdi. Okul bahçesindeki törenin ardından öğretmenler odasını ziyaret eden Yener, okulda görev yapan öğretmenlerle sohbet etti. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının hayırlı olmasını dileyen Yener, bir süre öğretmenlerle sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu. Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî bakımdan çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne yönelik değerlendirmelerde bulunan Yener, öğretim  programlarının  2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında, ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9’uncu sınıf düzeyinde uygulanacağını hatırlattı.

Sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesi ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin etkin bir şekilde uygulanması için öğretmenlerin gayret ve desteğinin çok önemli olduğunu belirten Yener, "Sizlerin istek ve gayreti olmadan, hiçbir çalışmanın, projenin başarıya ulaşması mümkün değil. El ele, gönül gönüle vererek yeni başarı hikâyeleri yazacak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, donanımlı ve akademik başarısı yüksek bireyler olarak geleceğe hazırlayacağız. Her birinize emek ve gayretleriniz için teşekkür ediyor, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İLK DERS; "ÇANAKKALE'DEN GAZZE'YE BAĞIMSIZLIK RUHU VE VATAN SEVGİSİ"

Öğretmenlerin görüş, öneri ve taleplerini de dinleyen Yener, daha sonra sınıf ziyaretlerinde bulunarak, öğrencilere başarılar diledi. Öğrencilere, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in gönderdiği mektuplar da takdim edildi. Sınıf öğretmeni tarafından Bakan Tekin'in mektubunun okunmasının ardından Yener, bir süre öğrencilerle sohbet ederek gelecek hedefleri hakkında bilgi aldı. Yener, öğrencilerden sadece derslerine odaklanmalarını, tablet, telefon ve televizyon kullanımını en aza indirmelerini istedi. Yener, "Teknolojiyi geliştirmeli, üretmeli, bilinçli bir şekilde kullanmalı ve onun esiri olmamalıyız." dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk dersinin "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" olduğunu belirten Yener, "Türk ve Filistin halkları kardeştir. Çanakkale'de dedelerimizle birlikte savaşan Filistinli kardeşlerimiz, bugün de aynı ruhla, vatan mücadelesi veriyor. Kalbimiz, dualarımız, desteğimiz onlarladır. Bu millÎ ruhu, bu bilinci daima canlı tutmalıyız. Öğretmenlerimiz sizlere, bu konuda çok önemli bilgiler aktaracaklar. Yaşadığınız coğrafyayı, tarihimizi iyi bilmenizi, anlamlandırmanızı geçmişle gelecek arasında bağ kurarak, milli ve manevi değerlerinize bağlı nesiller olmanızı arzuluyoruz." şeklinde konuştu

Yener, daha sonra "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" dersini dinledi.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü