USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Eğitime Darbe! Karasu Çok Sert Konuştu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bulunan ve ilçenin simgesi durumundaki Tarım Meslek Lisesi olarak da bilinen Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 180 dönüm uygulamalı tarım arazisine asfalt plenti tesisi yapılacak. Öğrencilerin eğitim gördüğü arazisiyle ilgili yapılacak olan projeye tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuyu meclis gündemine taşıdı.

Sivas'ta Eğitime Darbe! Karasu Çok Sert Konuştu
01-08-2024 11:09
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bulunan ve Tarım Meslek Lisesi olarak da bilinen Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ait olan ve öğrencilerin modern tarımı öğrendiği birinci derece tarım arazisine asfalt plenti kurulmak isteniyor. Yanlıştan dönülmesi çağrısı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuyu meclis gündemine taşıdı.

Türkiye’ye örnek olan ve Suşehri’nin simge yapılarından biri olan Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tarım yapılan arazisine asfalt plenti tesisi yapılacak. 180 dönümlük arazinin 40 dönümü arpa, 45 dönümü yonca, 12 dönümünde ise kiraz bahçesi bulunan ve üretimin yapıldığı bu alana plent tesisi yapımı planlanması tepki çekti.

“AKP DOYMAK BİLMİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu, “Gözü betondan asfalttan başka bir şey görmeyen AKP iktidarı bir türlü doymak bilmiyor” dedi.   Her alanda olduğu gibi tarım alanında da mesleki eğitimin büyük önem taşıdığını vurgulayan ve bu arazide öğrencilerin arpadan, yoncaya, kirazdan üzüme kadar sebze ve meyve üretim denemeleri yaptığını hatırlatan Karasu, şöyle konuştu:

“Öğrenciler burada modern tarım uygulamalarını deniyorlar tam otomasyonlu seraları var, sulama sistemleri var. Hatta traktörleri, römorkları daha birçok tarımsal aletleri mevcut burası lise ama tam bir ziraat fakültesi gibi faaliyet gösteriyor. Geleceğin ziraat mühendisleri burada yetişiyor. Şimdi bu arazide, asfalt plenti tesisi yapılmak isteniyor. Tam bir AKP gerçeği, Suşehri’nde tüm araziler bitti de şimdi binlerce öğrenci yetiştiren okulun üretim yaptığı araziye göz dikildi!”

“BU YANLIŞTAN DÖNÜN”

Karasu, insanların ev yapmasına dahi izin verilmeyen, ilçe merkezinde birinci derecede tarım arazisi olan bu araziye asfalt plenti tesisi kurulmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, başka bir araziye tesisin kurulabileceğini ifade etti. Karasu, “Bu tesisin yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Başka bir nokta bulun ve tesisi yapınız. Bu karardan da bir an önce dönünüz” diyerek yetkilileri uyardı.

MECLİS GÜNDEMİNDE

Konuyu Meclis gündemine de taşıyan Karasu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması talebiyle hazırladığı önergesinde şu soruları sordu:

  • Bakanlığınızın okulun arazisi ile ilgili tasarrufa gidilmesi hususundaki görüşü nedir, olumlu görüşünüz var ise bunun gerekçesi nedir?
  • Okulun kullanımındaki araziden ne kadarlık bölümü plent tesisi için yapılması için verilmiştir? Söz konusu arazi satışa mı çıkarılmıştır? Satışa çıkarılmış ise bedeli ne olmuştur?
  • Birinci derece tarım arazisine yapılmak istenen tesisin, halk sağlığına ve çevreye vereceği zararlar gözetilmiş midir? Bu konuda hazırlanan rapor ya da raporlar var mıdır? Var ise içeriği nedir?
  • Asfalt plent tesisinin kurulmasına yönelik Suşehri’nde ilgili makamlara yapılan itirazları Bakanlığınız neden dikkate almamıştır?
  • Yapılan yanlıştan dönülüp plent tesisi için başka bir yer gösterilecek midir?

CHP Suşehri ilçe başkanı Hüseyin Çorlu, projenin yerinin değiştirilmesini talep etti. Çorlu, “Biz bu asfalt plentinin yapılmasını Suşehri’ne gelecek hizmetin engellenmesine değil yapılan yerin yanlış olduğunu, yapılan yerin daha uygun şekillerde bulunup oraya yapılması gerektiğini böyle bir tarım arazisinin yok edilmesine karşı olduğumuzu yetkililere duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Beşiktaş410+6
4Başakşehir FK510+4
5Eyüpspor59+4
6Samsunspor59+3
7Konyaspor57-1
8Sivasspor57-1
9Antalyaspor57-3
10Göztepe46+2
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü