USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Tarım

Sivas'ta Ekonomik Zarar Yaşanmayacak

Sivas Tarım ve Orman İl Müdürlüğü buğday tarlalarında görülen soğuk zararıyla ilgili çiftçilerin ekonomik bir kayıp yaşamayacağını ifade etti.

Sivas'ta Ekonomik Zarar Yaşanmayacak
05-06-2024 10:43
SİVAS
Google News

TUĞBA SARIKAYA

Buğday bitkisinin başaklarında oluşan beyazlanma ve deformasyonun, soğuk zararından kaynaklanmasıyla ilgili çiftçileri rahatlatan açıklama Sivas Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden geldi.

Yapılan açıklamada, “Müdürlüğümüzün teknik ekiplerinin arazi kontrollerinde ve siz üreticilerimizin İl ve İlçe müdürlüklerimize getirdikleri buğday numunelerinde yapılan incelemeler sonunda, tarlalarda geçmiş yıllardaki gibi ekonomik zarara neden olmayacak kadar thirips ve yaprak biti ile karşılaşılmaktadır. Ancak üreticilerimiz, başaklardaki bu soğuk zararının thrips ve yaprak bitinden kaynaklandığını zannetmektedir.  Thrips ve yaprak bitleri zararlılarıyla mücadele edebilmemiz için ‘ekonomik zarar eşiğinin’ geçilmesi gerekmektedir. Ayrıca thirps için mücadele zamanı buğdaylarda sapa kalkma dönemindedir.

Bu zararlılarla uygun olmayan dönemde kimyasal mücadele yapıldığı zaman bu zararlıları baskı altına alan, yani bu böcekleri yiyerek beslenen birçok faydalı böceği öldürecektir.  Zamanında ve yerinde yapılmayan kimyasal mücadeleler; üreticilerimize hem maddi zarar verir, hem de toprak ve çevreyi kirleterek ileriki yıllarda onarılması zor problemlere yol açacaktır. Sürdürülebilir bir tarımsal üretim için doğru zamanda ve doğru yerde kimyasal mücadelede, Bakanlığımızın zirai mücadele teknik talimatları gereğince son çare olarak düşünülmelidir.” denildi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü