USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sivas'ta Engellilere ve Hükümlülere Müjde

Sivas’ta kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hibe desteği verilecek.

Sivas'ta Engellilere ve Hükümlülere Müjde
05-10-2024 09:31
SİVAS
Google News

AYDIN DELİKTAŞ

İŞKUR’dan engellilere ve eski hükümlülere müjde geldi.  Kendi işini kurmak isteyen engellilere 400, eski hükümlülere ise 300 bin hibe desteği verilecek.

Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik hibe desteği için proje başvurularını 6 Aralık saat 23.59’a kadar yapabileceklerini belirtti. 

İl Müdürü Canpolat “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir. İlgili komisyon değerlendirmesi sonrasında kendi işini kurmak için proje sunan engellilere 2024 yılında 150 bin lira olan hibe desteği, 400 bin liraya, eski hükümlülere ise 110 bin lira olan hibe desteği 300 bin liraya yükseltildi.”  dedi.

Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri aracılığıyla başvuru yapan eski hükümlülere, tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerinin uygun görülmesi halinde 12 ay boyunca işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili demirbaş maliyetleri için vergiler dahil en fazla 240 bin liraya kadar, diğer sektörlere ait projelere 12 ay boyunca işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyet giderlerini kapsayan vergiler dahil en fazla 300 bin TL ‘ye kadar demirbaş desteği verilebileceğini söyleyen Canpolat,  verilecek desteğin amacının engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak olduğunu ifade etti.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü