USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Gazilerden Gurur Yürüyüşü

Sivas’ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Gazilerin Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

19-09-2024 13:44
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Tren Garı'ndan başlayarak 'Gurur Yürüyüşü' gerçekleştirildi. Valilik öncülüğünde, Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda düzenlenen programa Vali Yılmaz Şimşek, il protokolü, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Ellerinde Türk bayrakları gerçekleştirilen yürüyüş Atatürk Anıtı önünde son buldu. Daha sonra Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Anıta sırasıyla valilik, garnizon, belediye, gaziler ve şehitler derneğinin çelenkleri sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Bu sırada yoldan geçen vatandaşlar duraksayarak İstiklal Marşı’na eşlik etti.  Küçük bir çocuğun İstiklal Marşı okunduğu sırada asker selamı verdiği görüldü.

GAZİLERİMİZE MİNNET BORÇLUYUZ

Vali Yılmaz Şimşek şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada, “Mensubu olmaktan kıvanç duyduğumuz necip Türk milletinin tarihi şehitlerimizin kanlarıyla ve gazilerimizin kahramanlık destanlarıyla doludur. Şüphesiz zaferleri bedenlerini kara topraklara adayan aziz şehitlerimize ve göğüslerini vatan uğruna siper eden şanlı gazilerimize borçluyuz. Bizlerde vatanını ve bağımsızlığını canından aziz bilen işgale ve esarete asla boyun eğmeyen büyük bir milletin evlatları olarak fedakarlık nişanlarını bedenlerinde gururla taşıyan şan ve şeref abidesi kahraman gazilerimizin ve kanlarıyla bayrağımızın rengini ilham veren şehitlerimizin emanetini layıkıyla yaşatmak için onların dirayet ve inancını kendimize düstur edinerek vatan, millet ve bayrak gibi mukaddes değerlerimizi yüceltmek için aynı iman ve cesaretle yürüyüşümüzü sürdürmekteyiz.” dedi.

GURURUNU VE ONURUNU YAŞIYORUZ

Muharip Gaziler Dernek Başkanı Fuat Ahıskalı ise, “19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e maraşel ve gazilik unvanı verilmiştir. Bizlerde gazilerimize verilen değerin ifadesi olarak bu günü gaziler günü olarak kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Kahraman vatan evlatları tarihin akışı içerisinde Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kıbrıs’ta, Antep’te, Maraş’ta, İzmir’de, terörle mücadelede, 15 Temmuz’da kısacası vatan olarak bildiğimiz her yerde milli birliğimizi kastedenlere karşı ölürsek şehit, kalırsak gazi diyerek vatanın bütünlüğü ve şehadet her şeyin üstünde tutulmuştur. Gazilerimiz fedakarlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir.” diye konuştu.

Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde daha sonra gaziler spor yaptı. İki gazinin bilek güreşi renkli görüntülere sahne oldu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü