USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Hayır Şartı Gereği Sünnet Şöleni

Sultan II. Bayezid Vakfı’nın vakfiyesinde yer alan hayır şartı gereği Sivas’ta Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sünnet şöleni düzenlenecek.

Sivas'ta Hayır Şartı Gereği Sünnet Şöleni
07-08-2024 11:09
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Osmanlı döneminde kurulan vakıfların vakıf senetlerindeki hayır şartlarını  yerine getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Amasya’da 1496 yılında  kurulan Sultan II. Bayezid Vakfı’nın vakfiyesinde yer alan hayır şartı, Sivas’ta düzenlenecek I. Geleneksel  Sünnet Şöleni ile gerçekleştirilecek.

I. Geleneksel Sünnet Şöleni kapsamında, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğünce sünnet ettirilecek 22 çocuğa sünnet kıyafetleri, bisiklet ve çeşitli hediyeler alındı. 8 Ağustos Perşembe günü çocuklar, aileleri ve  Bölge Müdürlüğü personeli ile Divriği’de tarihi eserler gezilecek, Ulu Cami ve Darüşşifası’nda öğle namazı kılınıp Mevlid okutturulacak. Çocuklara ve ailelerine öğle yemeği ikram edilecektir. 11 Ağustos Pazar günü Sivas merkezde motor ve vosvos kulüplerinin katılımı ile çocuklar için konvoy düzenlenerek önce tarihi Abdulvahabi Gazi Türbesi’nde dualar edilecek sonrasında konvoy ile birlikte şehir turu yapılarak ilimizdeki tarihi eserler çocuklarla beraber gezilecek ve tanıtım yapılacak. Şehir turu sonrası il protokolünün katılımı ile çocuklar için Gök Medrese’de gösteri ve sunumlar düzenlenecek olup eğlence sonrasında çocuklar ve ailelerine yemek verilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
09.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü