USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sivas’ta İstihdama Teknolojik Darbe

Sivas’ta self servis işletmelerin sayısı her geçen gün artarken istihdam sorunu da içinden çıkılamaz bir hal almaya başladı. Son zamanlarda işletmelerin gözdesi haline gelen kablosuz çağrı sistemi ile birlikte işletmelerde bulunan çalışan sayısı azaltılmaya başladı.

30-09-2024 13:51
SİVAS
Google News

Sultan ÖZKARAMAN/

Kentin en önemli sıkıntılarından olan ve Sivas’ın en çok göç verme sebepleri arasında yer alan işsizlik problemine bir darbe de teknolojik bir buluştan geldi. İşletmelerde görevli personellerin yapabileceği iş gücü, kablosuz çağrı sistemi ile müşterilere devredildi.

Müşterilerin eski sistemde gitmiş olduğu işletmelerde belirli ücretler karşılığında aldığı hizmet yeni sistemde yine aynı ücret karşılığında kablosuz çağrı sistemi ile devam ediyor.

Kafe, restoran, eğlence merkezleri ve daha birçok alanda hizmet veren işletmelerde başlayan bu yeni dönem işverenlere tasarruf kapsamında kolaylık sağlarken, iş bulma konusunda sıkıntılar yaşayan vatandaşı da zor durumda bıraktı.

KABLOSUZ ÇAĞRI SİSTEMİ NE İŞE YARAR

Herhangi bir personele gereksinim duymaksızın bu sistem sayesinde siparişini veren müşteriler bu otomatın ötmesi sonucu siparişinin hazır olduğunu anlayarak self servis olarak siparişlerini kendileri alıyor.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü