USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Japon 'Elma'sı!

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yetiştirilen ve eşsiz lezzetiyle dikkat çeken Japon elmasında hasat başladı.

Sivas'ta Japon 'Elma'sı!
10-10-2024 11:01
SİVAS
Google News

Sultan ÖZKARAMAN

Şarkışla’nın bereketli topraklarında yetişen Japon elması, sağlık açısından sunduğu faydalar ve eşsiz lezzetiyle öne çıkıyor. Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da, kuzey yarımkürenin ılıman bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilse de Japon elması Şarkışla'nın doğal koşullarına uyum sağlayarak bölge halkının vazgeçilmezi haline geldi.

Turuncu-kırmızı parlak meyveleri ve geniş yapraklarıyla dikkat çeken Japon elması, bölge halkının ekonomisine de katkı sağlıyor. Mahalle sakinleri, bu meyvenin ilk başta yabancı geldiğini, fakat zamanla faydalarının keşfedildiğini söylüyor.

Japon elmasının faydaları nelerdir?

Zengin vitamin ve minerallerle dolu olan Japon elması, sağlık açısından sayısız fayda sunuyor. Özellikle yüksek C vitamini ve lif içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirirken, sindirimi düzenlemeye de yardımcı oluyor. İçerdiği antioksidanlarla vücudu serbest radikallerden koruyan bu meyve, hücre yenilenmesini destekliyor.

Düşük kalorili olmasıyla diyetlerde tercih edilen Japon elması, düzenli tüketildiğinde kalp sağlığına olumlu etkiler sağlıyor ve kan basıncını dengeliyor. Cilt sağlığını destekleyen bu meyve, aynı zamanda göz sağlığına da katkıda bulunuyor.


Editor : Sultan ÖZKARAMAN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
10.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü