USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Sivas Sanatla Sosyalleşiyor

Sivas halkı el sanatları kurslarıyla hem sosyalleşiyor hem de el becerilerini geliştiriyor.

04-08-2024 11:48
SİVAS
Google News

Sultan ÖZKARAMAN/

Sivas’ta kurulan Artmates sanat topluluğu, kadınlara ve erkeklere sosyalleşirken el becerilerini geliştirme imkânı sunuyor.

Süheyla Işık ve Hüsna Nur Duman öncülüğünde kurulan kursta sanatseverler, el becerilerini sergilemek ve yaratıcı tasarımlar oluşturmak için fırsat buluyor.

 Açılan el sanatları kurslarında katılımcılar, usta öğreticilerden bir süre teorik eğitim aldıktan sonra uygulamalı çalışmalarıyla el becerilerini geliştiriyor ve kurslarda edindikleri bilgiler neticesinde el emeği göz nuru eserler üretiyor.

 Katılımcıların, açılan kurslarda geleneksel el sanatlarını öğrendiğini belirten usta öğretici Süheyla ışık, "Kursumuz 4 aydır aktif faaliyet gösteriyor. Seramikten resme, rölyeften muma, ayna tasarımından meditasyona birçok alanda el becerilerimizi paylaşıyoruz. Organizasyon işleri bize ait, tüm malzemeler bizden. Amacımız kahve içerken aynı zamanda hobi edinmek, sosyalleşmek. Günümüzde hobi edinmek çok zorlaştığı için insanlara kısa zamanda hobilerini gerçekleştirme imkânı sunuyoruz " dedi.

 

Bir diğer usta öğretici Hüsna Nur Duman ise gerçekleştirilen etkinliklerin herhangi bir bilgi ve birikim gerektirmediğini ifade ederek, “Etkinliklerimiz herhangi bir tecrübe gerektirmiyor. Mart ayında başladık. Etkinliklerimizi açık alanlarda ve il merkezinde bulunan çeşitli kafelerde gerçekleştiriyoruz. Sivas’taki tüm kafeler ile iletişim halindeyiz. Şu anda Sivas’ta 4 bin katılıma ulaştık. Bazen şehir dışından gelen misafirlerimiz de oluyor. Beraber öğrenmek, paylaşmak, sosyalleşmek adına kapılarımız herkese açıktır” şeklinde konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres   haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü