USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Sivas'ta Kaynak Kitap İstenmeyecek

Sivas Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, gazetemizin gündeme getirdiği ücretsiz ders kitaplarının dışında öğrencilerden istenen kaynak kitap temini ile ilgili açıklama yaptı. . Millî Eğitim Bakanlığınca dağıtımı yapılan ücretsiz ders kitaplarının dışında kesinlikle kaynak kitap talep edilmeyeceğinin altını çizen Yener, "Bakanlığımızın zengin içeriklerle hazırlayarak öğrenci ve öğretmenlerimizin istifadesine sunduğu ders kitaplarının dış

Sivas'ta Kaynak Kitap İstenmeyecek
30-08-2024 10:12
SİVAS
Google News

Demet KARAKUŞ

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Okul ve Kurum Müdürleri toplantısı, Millî Eğitim Müdürü Necati Yener başkanlığında yapıldı. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, ilçe milli eğitim müdürleri, birim amirleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, il merkezindeki okul ve kurumların müdürleri ile merkeze bağlı köy okullarının müdürleri katılım sağladı.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıklarının değerlendirildiği toplantıda, Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan; "2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne İlişkin İş ve İşlemler" ve "2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" genelgeleri kapsamında yürütülecek çalışmalar, tasarruf tedbirleri, öğretmen ders programları, okul kantinleri, ders giriş çıkış saatleri, okul güvenliği ve estetiği, Destekleme ve Yetiştirme Kursları, LGS ve YKS'ye yönelik yürütülecek çalışmalar, rehberlik servisi çalışmaları, ders kitapları, kaynak kitap kullanımı, ortak sınavlar, ulusal projeler, HEDEF ve MİRAS Projesi kapsamında yürütülecek proje ve çalışmalar ile TÜBİTAK projeleri konu başlıkları üzerinde duruldu.

Şube müdürleri; Özkan Çamcı, Mesut Kaş ve Resul Çatal genelgeler ile ilgili kapsamlı bir sunum yaparak bilgilendirmede bulundu. Sunumların ardından genelgeler ve diğer gündem maddeleri ile ilgili değerlendirme yapan Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, tüm il ve ilçe kurum/birim amirleri ile okul ve kurum müdürlerinin ilgili genelge hükümleri çerçevesinde yürütülecek çalışmaların yakın takipçisi olmasını istedi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında bu yıl okul öncesi (anasınıfı), ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeylerinde yeni eğitim programları uygulanacağını hatırlatan Yener, hem bu kapsamdaki programların hem de Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin etkin ve verimli bir şekilde uygulanabilmesi için gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi. Yener, "Bu nedenle öncelikli olarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni iyi anlamamız ve anlatmamız gerekiyor" dedi.

Tüm okullarda yürütülen hazırlık çalışmalarının eğitim-öğretim yılı başlamadan tamamlanmasını talimatını veren Yener, birim amirlerinin sahaya inerek bu süreci yakından takip etmelerini de istedi.

BAKANLIĞIMIZIN SUNDUĞU İMKÂNLAR YETERLİ

Ders kitaplarının dağıtımı ile ilgili herhangi bir aksaklık yaşanmamasını da isteyen Yener, bu sürecin de yakından takip ve koordinasyonunu yapılmasını istedi. Millî Eğitim Bakanlığınca dağıtımı yapılan ücretsiz ders kitaplarının dışında kesinlikle kaynak kitap talep edilmeyeceğinin altını çizen Yener, "Bakanlığımızın zengin içeriklerle hazırlayarak öğrenci ve öğretmenlerimizin istifadesine sunduğu ders kitaplarının dışında başka bir kaynağa ihtiyaç yoktur. Ayrıca bakanlığımız EBA ve ÖDS gibi dijital eğitim platformları ile sayısız eğitim içeriğini hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin istifadesine sunmaktadır. Bu platformların etkin bir şekilde kullanılması için gereken hassasiyeti gösterelim." dedi.

ÖĞRENCİ DEVAMSIZLIKLARINA YAKIN TAKİP

Öğrencilerin okula devamlılığının sağlanması ve takibi hususuna da ayrı bir parantez açan Yener, bu konuda veliler ile yakın temasta olunmasını istedi. Devamsızlık yapan öğrencilerin velilerine posta veya e-posta yoluyla bildirim yapılacağını ve gerektiğinde önleme ve müdahale işlemleri gerçekleştirileceğini belirten Yener, sürecin titizlikle takip edilmesini istedi.

SEÇMELİ DERSLER VE DİJİTAL BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Öğrencilerin, ilgi ve yeteneklerine göre bilgi ve becerilerinin geliştirileceğini belirten Yener, ortaokul ve liselerde seçmeli derslerin, öğrencilerin ilgi, yetenek ve ihtiyaçlarına göre düzenleneceğini ve bu sürecin e-okul sistemine işleneceğini vurguladı. Çağın en önemli sorunlarından bir tanesi olan ve özellikle gençleri etkisi altına alan dijital bağımlılık konusunda da etkin bir çalışma süreci yürütüleceğini ifade eden Yener, "Dijital bağımlılıkla mücadeleye yönelik il genelinde rehberlik faaliyetleri yürütülecek ve çocuklarımızın teknoloji kullanımında denge sağlanacak." dedi.

LGS VE YKS'DE DAHA DA BAŞARILI OLACAĞIZ

Sivas'ın LGS ve YKS'de başarılı bir eğitim-öğretim yılını geride bıraktığının altını çizen yener, bu başarıda pay sahibi olan, öğretmen ve okul idarecilerine bir kez daha teşekkür etti. Bu başarı grafiğinin bu yıl daha da yukarı taşınacağını belirten Yener, "Çocuklarımızın hem akademik başarısını artırmak, hem de milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, kültürlü, donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışacağız." dedi.

Yener, bu noktada destekleme ve yetiştirme kurslarının etkinlik ve verimliliğinin artırılması, öğrencilerin bu kurslara katılımlarının sağlanması ve sürekliliğinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

ÇOCUKLARIMIZA ROL MODEL OLACAĞIZ

Eğitim sürecinde ailelerin de aktif rol alması gerektiğinin altını çizerek, bu alanda etkin bir çalışma yürütüleceğini belirten Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener, tüm okullarda okul-aile işbirliğini güçlendirecek faaliyetler gerçekleştirileceğinin altını çizdi. Bunun yanı sıra öğrencilere günlük yaşam becerileri kazandırmak amacıyla yaşayarak öğrenmelerine yönelik programlar uygulanacağını belirten Yener, "Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için el ele vereceğiz. Hem aileler olarak, hem de öğretmenler, okul idarecileri olarak çocuklarımız için rol model olmamız gerekiyor. Kıyafetimizle, yaşantımızla, tüm eylem ve söylemlerimizle onlara örnek olmalıyız. Çünkü çocuklarımız bize bakarak, bizi örnek alarak yaşamlarını şekillendiriyorlar." dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü