USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Kongre Coşkusu Yaşanacak

Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı tarihi Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlanacak. Valilik ve belediye işbirliği ile hazırlanan programla kongre coşkusu tüm ülkeyi kapsayacak.

Sivas'ta Kongre Coşkusu Yaşanacak
29-08-2024 10:20
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

 Geniş kapsamlı hazırlanan programlarla kongrenin ruhu bir kez daha hatırlanacak. Bu anlamlı günde, Sivaslılar tarihine sahip çıkarken, bağımsızlık mücadelesinde gösterdikleri azim ve kararlılığı bir kez daha tüm dünyaya gösterecek.

TEMSİLİ CANLANDIRMA YAPILACAK

Sivas Kongresi’nin yıl dönümü dolayısıyla valilik ve belediye tarafından hazırlanan programların içeriği belli oldu. Kutlamalar kapsamında ilk olarak 2 Eylül günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 108 gün misafir edildiği ilimize gelişinin temsili olarak canlandırılması yapılacak. Karaağaç köprüsünden saat 18.00’de başlayacak olan canlandırma tarihi Atatürk ve Kongre Müzesi önünde sona erecek. Aynı gün müze bahçesinde Geleneksel Aşıklar Bayramı ve halk dansları gösterileri de yapılacak. Daha sonra ise türkücü Yudum konseri yapılacak.

1058 KİŞİ SİVAS HALAYI ÇEKECEK

3 Eylül günü ise ilk olarak Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Sivas resimleri karma sergisi açılacak ve Sivas Kongresi’ne dele gönderen şehirler çalıştayı düzenlenecek. 4 Eylül’ün kutlamaları kapsamında spor etkinlikleri de yapılacak. Bu kapsamda 11-12 yaş Türkiye Şampiyonası ve Muhsin Yazıcıoğlu Karakucak Türkiye Şampiyonası gerçekleştirilecek. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise Sunay Akın tarafından Cumhuriyeti Kuran Şehirler Buluşması kapsamında söyleşi yapılacak. Daha önce Dünya Sivaslılar Günü’ne yapılan 1058 kişinin katıldığı Sivas Ağırlama Halayı 3 Eylül saat 18.30’da Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Günün son etkinlinde ise müze bahçesinde Umut Akyürek konseri gerçekleştirilecek.

TARİHİ GÜNE YAKIŞAN KUTLAMA

Tarihi kongrenin başladığı gün 4 Eylül günü ise coşkulu bir kutlama yaşanacak. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Atatürk ve Kongre Müzesi’nde tarihi kongrenin temsili canlandırılması yapılacak. Daha sonra ise müze bahçesinde tören programı gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında Hamidiye Millet Bahçesi’nde 9’uncu Tarım, Hayvancılık Gıda Fuarı açılacak. Mehteran gösterisi, devlet halk topluluğunun gösterileri , Elif Buse Doğan konseri ve havai fişek gösterileriyle Sivaslılar 4 Eylül gününü unutulmaz bir gün ile kapatacak.Kutlama programı sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayacak. Ardından, Sivas Valiliği tarafından düzenlenecek resmi törenler ile devam edecek olan etkinliklerde, halk oyunları gösterileri ve çeşitli etkinlikler yer alacak.

 

Bu yılki kutlamaların en büyük sürprizlerinden biri, Sivas Kongresi’nin önemini anlatan özel bir tiyatro gösterisi olacak. Tiyatro gösterisinin ardından, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen halk ozanları, Sivas’ın tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan türkülerle katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.Sivas Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikler çerçevesinde, gün boyunca kent meydanında kurulacak stantlarda, yöresel lezzetlerin tanıtımı ve satışı yapılacak. Aynı zamanda, Sivas’ın tarihini ve kültürünü anlatan sergiler de ziyaretçilere açık olacak.4 Eylül’ün akşamında ise, Sivas Kalesi’nde gerçekleştirilecek olan havai fişek gösterisi ile kutlamalar sona erecek. Tüm Sivas halkı, bu önemli günü coşkuyla kutlamaya davet ediliyor.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü