USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Kurs Merkezinin Açılışı Yapıldı

Diyanet Gençlik Merkezi ve hanımlar için Kur'an Kursuna dönüştürülen Moralibaba Kur'an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezinin açılışında konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, “Bu merkez millî ve manevi değerlerimize bağlı, tarihine, milletine, devletine, bayrağına, vatanını özünden seven nesillerin yetişmesine vesile olacaktır." dedi.

10-08-2024 10:41
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

Sivas Valiliği ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan yenileme çalışmasıyla Diyanet Gençlik Merkezi ve hanımlar için Kur'an Kursuna dönüştürülen Moralibaba Kur'an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezinin açılışı yapıldı.Merkezin açılışına Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Belediye Başkanı Adem Uzun, il protokolü ve öğrenciler katıldı.Belediye Başkanı Adem Uzun, Sivas Milletvekili Hakan Aksu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptıkları konuşmada merkezin hayırlı olmasını temenni etti. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ise gençlerin merkezden en iyi şekilde yararlanacaklarını söyledi.

Genç nesillere hizmet edecek önemli bir eğitim yuvasının açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Şimşek “Şehri imâr ederken nesli ihyâ etmeyi ihmal ederseniz, ihmâl ettiğiniz nesil imâr ettiğiniz şehri tahrip eder.” İşte bu anlayış doğrultusunda nesillerimize hizmet edecek önemli bir eğitim yuvasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Kuşkusuz Kur'an Kursu ve Gençlik Merkezi olarak hizmete açılan bu yerleşke; atölyeleri, sunum ve ihtisas odaları, kütüphanesi, donanımlı sınıfları, ders çalışma salonları, kafeteryası ve spor alanları ile kadim medeniyetimizin hayata geçirdiği eserlerin adeta bir tezahürünü oluşturmaktadır. İnanıyorum ki bu merkezden gençlerimiz en iyi şekilde yararlanacaklar, istifade edeceklerdir” dedi.

Bu şekilde inşa edilen mekteplerin ilim ve maneviyat açısından son derece önemli hizmetlere kapı araladığını belirten Vali Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnşallah teknolojik gelişmelerin herkesi olumsuz etkilediği bu çağda Moralibaba Kız Kur'an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi dinimizin, medeniyetimizin, kültürümüzün temellerini evlatlarımıza öğretecek, millî ve manevi değerlerimize bağlı, tarihine, milletine, devletine, bayrağına, vatanını özünden seven nesillerin yetişmesine vesile olacaktır. Unutmayalım ki ülkemiz eğitimli, nitelikli, sağlıklı ve aynı zamanda millî, manevi değerlerle mücehhez gençlerin omuzlarında yükselecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Moralibaba Kız Kur'an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi’nin hayırlı olmasını temenni ediyor, buranın ihyasına katkı sağlayan İl Müftülüğümüze, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze, Sivas Belediyesine, Türkiye Diyanet Vakfına, hayırsever vatandaşlarımıza, yüklenici firmaya, mimarından mühendisine, tüm işçi kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi.

100 ÖĞRENCİ AYNI ANDA EĞİTİM GÖREBİLECEK

2023 Kasım ayında Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle Yatılı Kur'an kursu yenileme çalışmasıyla Diyanet gençlik merkezi ve hanımlar için Kur'an kursuna dönüştürüldü. Merkezde 100 öğrenci aynı anda eğitim görebilecek. Kur'an Kursu ve gençlik merkezi olarak hizmete açılan yerleşke iki bloktan oluşmaktadır. merkezde hanımlara yönelik Kur'an Kursu, idari kat ve toplantı odası, gençlik merkezi, atölye odası, sunum odası, ihtisas odası, genç kütüphane ve sedir odası, genç hanımlara yönelik elişi atölyelerinin yapıldığı sınıflar, spor odası, mutfak ve büyük kafeterya mevcuttur.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü