USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Kurulan Merkez İşlevselliğini Yitirdi, Milyonlar Çöp Olmasın

Yaklaşık 3 yıl önce büyük umutlarla dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla açılan Kangal Köpeği Üretim, Eğitim ve Koruma Merkezi beklentileri karşılayamadı.

Sivas'ta Kurulan Merkez İşlevselliğini Yitirdi, Milyonlar Çöp Olmasın
04-10-2024 11:49
SİVAS
Google News

YUNUS BUDAKTAŞ

 Kimsenin ziyaret etmediği bir yere dönüşen merkezin kapatılacağı iddia ediliyor. Kangal köpeği sayısının yeterli olmadığı merkezin sokak hayvanları için barınağa dönüşeceği gündeme gelse de milyonlarca lira harcanarak yapılan merkezin atıl durumda kalmasında endişe ediliyor.

HEYECANLA AÇILIŞ YAPILMIŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Sivas Valiliğin girişimleriyle merkez Merakum bölgesinde 143 dönümlük arazi üzerine kurulan Kangal köpeği merkezine o dönem yaklaşık 8 milyon lira para harcanmıştı. Anadolu Aslanı olarak bilinen Kangal köpeğinin tanıtılması ve genetiğin çipli takip yazılım sistemi ile korunması için yapılan merkez o dönem büyük bir heyecanla açılsa da tartışmaları beraberinde getirmişti.  Gelinen süreçte de merkez işlevselliğini yitirdi. Köpek sayısının az olması ve bölgenin bilinmemesi merkezin cazibesini yitirmesine neden oldu.

HAYVAN BARINAĞI OLACAK MI?

Kangal Köpeği Üretim, Eğitim ve Koruma Merkezi’nin işlevselliğini yitirmesiyle birlikte sokak hayvanlarına yuva olması gündeme gelmişti. Ancak bununla ilgili de henüz bir somut atılmadı. Merkezin ne olacağı henüz bilinmiyor. Milyonlarca lira harcanıp yapılan tesisin çürümeye terk edilmemesi isteniyor.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü