USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’ta Netanyahu Protestosu

Sivas’ta İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Amerika Birleşik Devletleri (ABD) kongresinde konuşturulması ve ayakta alkışlanması protesto edildi.

Sivas’ta Netanyahu Protestosu
26-07-2024 14:14
SİVAS
Google News

Demet KARAKUŞ

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington'da ABD Kongresi'nde, konuşturulmasına Filistin’de devam eden soykırımla ilgili sözleri Sivas’ta cuma namazı sonrası protesto  edildi. Milli İrade Platformu tarafından tarihi Ulu Cami önünde gerçekleştirilen protestoda ‘Filistin halkının yanındayız’ pankartı açıldı. Kadınların ve çocuklarında Filistin ve Türk bayraklarıyla destek verdiği protestoda İsrail’e ve Netanyahu’ya tepki gösterildi.

Platform ve katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Duman, “Gazze’deki soykırım, insanlık tarihine kara bir leke olarak yazılırken, Amerika Birleşik Devletleri, İsrail Başbakanı soykırımcı, savaş suçlusu Netanyahu’yu ülkesine davet etmiş parlamentoda konuşma imkanı sunmuştur. Netanyahu’nun Gazze’deki vahşetle alay edercesine kurduğu hakikat dışı cümleler Amerika parlamenterleri tarafından sık sık çoğunlukla da ayakta alkışlanmıştır. Katil Amerika Birleşik Devletleri parlamentosu tıpkı Hitler Almanya’sının Reichstag’ı gibi yüzyıllar boyunca hafızalardan silinmeyecek bir utanç fotoğrafı vermiştir. Katil ABD’nin demokrasi ve özgürlük maskesi bu korkunç fotoğrafla bir kez daha düşmüştür. Parlamentodaki alkışlar hiç şüphe yok ki batının soykırımcı karakterine bir yüceltme olduğu kadar, batılı değerlerinde cenaze törenidir. İsrail’in Gazze’de aylardır sürdürdüğü vahşetin ana sorumlusunu ağırlayan ve destekleyen ABD kongresini bu eylemden ötürü şiddetle kınıyoruz.” dedi.

   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
06.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü