USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sivas'ta Öğrenciler Gönüllerince Eğlendi

Sivas’ta düzenlenen okul öncesi etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi gerçekleştirilen etkinlikle eğitim hayatına yeni başlayacak olan öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Sivas'ta Öğrenciler Gönüllerince Eğlendi
29-08-2024 10:08
SİVAS
Google News

SULTAN ÖZKARAMAN

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez Türkiye genelinde tüm illerde gerçekleştirilen okul öncesi etkinlikleri kapsamında "Sivas Okul Öncesi Etkinlikleri" düzenlendi. Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Cumhuriyet Meydanındaki tarihi Buruciye Medresesi'nin bulunduğu alanda gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Programa, Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, birim amirleri, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katılım sağladı. Halk oyunları gösterisi ile başlayan programda minik öğrenciler, alanda oluşturulan boyama, baskı ve takı tasarım atölyelerinde çeşitli etkinliklere katıldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener, bir süre atölye çalışmalarına eşlik etti. Öğrenciler, daha sora geleneksel çocuk oyunları etkinliğinde doyasıya eğlendi.

Etkinliklerin hem okul öncesi eğitim konusunda velileri bilinçlendirmek hem de öğrencilerin geleneksel ve evrensel sanat türü ve tekniklerini tanımalarına, kendi özgün uygulamalarını yapabilmelerine ve merak duygularını geliştirebilmelerine imkân sağlamak için gerçekleştirildiğini belirten Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener, "Okul öncesi eğitim, çocuklarımızı ilköğretime hazırlayan, eğitimle ilgili motivasyonlarını artıran, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, sosyal, duygusal ve bilişsel becerilerini geliştiren çok önemli bir süreç. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın bu sürece dâhil olması için bakanlığımızca çok önemli çalışmalar yürütülmekte ve bu çalışmalar ilimizde de başarıyla uygulanmaktadır. İlimizde okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarımızı yüzde yüze yakın bir seviyeye ulaştırdık ve hiçbir yavrumuzun okul öncesi eğitimden mahrum kalmaması için bu çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz." dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü