USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Öğrencilerin Bir İsteği Var

Sivas İl Genel Meclisi, ekim ayı toplantısına katılan Mevlana Vali Zübeyir Kemelek Ortaokulu öğrencilere yerel meclisin işleyişini yakından öğrendi. Öğrenciler yerel meclisten futbol sahası ve oyun parkı istedi.

Sivas'ta Öğrencilerin Bir İsteği Var
04-10-2024 10:36
SİVAS
Google News

YUNUS BUDAKTAŞ

İl Genel Meclisi ekim ayı toplantılarının ikinci birleşimi, İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla başkanlığında gerçekleştirildi.

İki oturumdan oluşan toplantının birinci oturumunda İl Genel Meclisi, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi ile Mevlana Vali Zübeyir Kemelek Ortaokulu okul müdürü, öğretmenleri ve 6-E sınıfı öğrencilerini misafir etti.

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Mehmet Şarkışla, “Bugün burada meclisimize güzellik katan çok kıymetli misafirlerimiz var. Öncelikle bizleri bir araya getiren okul müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi. Yerel seçimler sonrasında belediye başkanları, muhtarlar ve il genel meclisi üyelerinin seçildiğini, İl Genel Meclisinin İl Özel idaresinin karar organı olduğunu ifade ederek görev ve yetki alanları ile Türkiye’de demokrasinin işleyişi hakkında öğrenciler bilgilendirdi.

Daha sonra söz alan öğrenciler meclisten okullarına futbol sahası yapılmasını, oyun parklarının olmadığını, okul dış cephelerinde bakım onarım ihtiyaçlarının olduğunu belirterek isteklerini ilettiler. Talepleri dikkatle dinleyen İl Genel Meclisi Başkanı Şarkışla, not alarak ilgili birimlere ileteceğini ifade etti.

Okul Müdürü Cengiz Erdoğan da meclise hitap ederek “Yerel yönetimleri yerinde tanıma fırsatı verdiğiniz ve zaman ayırarak bizleri burada misafir ettiğiniz için çok teşekkür ederim.” dedi. Konuşmaların ardından meclis üyeleri tarafından öğrencilere kitap hediye edildi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü