USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sivas’ta Öve Öve Bitirilemeyen Toki’lerin Aidat Ücreti Şaka Mı?

Sivas’ta dar gelirli ve orta gelirli vatandaşların tercihi olan Toplu Konut İdaresinde(TOKİ), aidat ücretlerine yüzde 100’ün üzerinde gelen zam tepkilere neden oldu.

08-08-2024 11:50
SİVAS
Google News

SULTAN ÖZKARAMAN/

Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan vatandaşları az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile kira öder gibi konut sahibi yapan Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından inşa edilen konutlar, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında sağlamlık konusunda güven tazelerken, vatandaşlar tarafından en sık tercih edilen yapılar arasında bulunmaya başladı.

  Sivas’ta da yeni inşa edilen TOKİ konutlarıyla birlikte Danişment Gazi Mahallesi’nin yeni cazibe merkezi haline gelmesinin ardından Sivaslıların tercih sıralamasında ilk sırayı bu bölgede bulunan binalar aldı.

Konutlarda güvenle ve huzurla kaldıklarını dile getiren vatandaşlar bu huzurun çok sürmeden kaçtığını dile getirdi.

Danişmentgazi mahallesinde bulunan Yenimahalle TOKİ konutlarında bir ay öncesinde 400 TL olan aidat ücretleri yüzde 100’ün üzerinde yapılan  zam ile birlikte 850 TL’ye yükselince TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

2 Yıldır TOKİ konutlarında kalmakta olan Muhammed Mustafa Taşköprü, 850 TL olan aidat ücretlerini ödeme konusunda zorluk yaşadıklarını belirterek, “Bundan yaklaşık bir ay önce aidatlarım 400 TL’ydi, birden 850 TL’ye yükseldi. Bu fiyatı ödeme konusunda zorlanıyoruz.  Şehir merkezinde bulunan lüks sitelerde 400 TL aidat verirken bizim TOKİ konutlarında 850 TL aidat vermemiz bizi zorluyor. Bu konuda şikâyetimizi dile getirmek istiyorum. Orada 3 etap var ve her etabın kendi site yönetimi var. Site sakinlerine danışmadan aidat fiyatı belirliyorlar. Biz bu fiyatı çok yüksek bulduk, bize fahiş fiyat geldi. Aidatların tekrar değerlendirilip, uygun bir fiyata çekilmesi bizim için çok iyi olur” şeklinde konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres         haberler ekspres son dakika  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
09.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü