USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Sorun Bitmiyor! Her Gün Bir Yerde Patlıyor

Sivas’ta altyapıdaki sorunlar birçok mahallede su patlamalarına neden oluyor. Patlayan su boruları nedeniyle saatlerce su kesintileri yaşanıyor.

Sivas'ta Sorun Bitmiyor! Her Gün Bir Yerde Patlıyor
10-08-2024 09:18
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlar kesintilerden mağdur oluyor. Vatandaşlar, kesintilerden dolayı günlük işlerini yerine getirmekte zorlanırken, yetkililerden sorunun çözülmesini istiyor.

SU KESİNTİLERİ TEPKİ ÇEKİYOR

İlimizdeki altyapı sorunu her geçen gün giderek büyüyor. Özellikle Tuzlugöl ve İstiklal mahalleleri olmak üzere birçok mahallede sürekli ana hat su borularında patlama meydana geliyor. Zaman zaman yapılan çalışmalarda ekiplerin dikkatsizliği zaman zaman da eskiyen su boruları patlayarak hem su kaybına hem de vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor. Patlayan su boruları kısa sürede onarılsa da bazen saatler geçmeden aynı bölgelerde yeniden patlamalar yaşanıyor bu durumda vatandaşın tepkisini çekiyor. Vatandaşlar bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, kalıcı çözümler için yerel yönetimden daha hızlı adımlar atılmasını talep ediyor. 

ALTYAPI OLDUKÇA KÖTÜ DURUMDA

Su sıkıntısının yaşandığı iller arasında yer alan Sivas’ta su borularındaki kaçak su miktarının yüzde 50’inin üzerinde olduğu herkesçe biliniyor. Bu kaçağın önlenmesi de kentin altyapısının büyük bir oranda yenilenmesinden geçiyor. Ancak kısa sürede bütün bir şehrin altyapısının yenilenmesi imkansız gibi görünüyor. İlerleyen zamanlarda yaşanan bu su patlamalarının Sivas’ı bir bardak suya muhtaç etmesinden korkuluyor.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü