USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sivas'ta Umrecilere Uygulamalı Eğitim

Sivas İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek olan umreciler için "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi.

Sivas'ta Umrecilere Uygulamalı Eğitim
21-10-2024 13:43
SİVAS
Google News

HAKAN KALELİ

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Sivas’tan kutsal topraklara gidecek olan 47 umreci için düzenlenen eğitim semineri ile umreciler bilgilendirildi.

Ay Yıldız Camisinde yapılan programda umrecilere bilgi veren İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya; “ Sizler Rahmanın seçtiği, kutsal topraklara davet edilen insanlarsınız. Çünkü imkanı olup da kutsal topraklara gidemeyen birçok insanımızın olduğu ortamda, kutsal topraklara gidiyor olmanız sizler için büyük bir nasip. Resulullah (s.a.v) Efendimiz hac ve umre yolculuğuna davet olmadan gidilemeyeceğini ifade ediyor.” dedi.

Din görevlilerinin kutsal yolculuk esnasında vatandaşlara her türlü konuda yardımcı olduğunu hatırlatan Müftü Altunkaya,  umrecilere kutsal topraklarda yaptıkları her türlü hareket ve davranışa dikkat etmeleri ve çok sabırlı olmaları gerektiğini söyledi.

Umrecilere daha sonra uygulamalı olarak; ihrama giriş, tavafın yapılışı ve safa-merve arasındaki yürüme şekli gibi ibadetler sırası ile gösterildi.


Editor : Hakan KALELİ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü