USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’ta Yatırımlar Masaya Yatırıldı

2 Eylül Pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantılarının son birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı. Mehmet Şarkışla başkanlığında il genel meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Sivas’ta Yatırımlar Masaya Yatırıldı
08-09-2024 10:22
SİVAS
Google News

Sultan ÖZKARAMAN/

Toplantı açılış konuşmasını gerçekleştiren Mehmet Şarkışla, eylül ayında birçok gündem maddesinin ele alınacağını belirterek alınacak kararların hayırlı olmasını ümit ve temenni etti. İlk birleşimde, temmuz ayı toplantı kararları ve ağustos ayında yapılan olağanüstü toplantının kararları görüşüldü, ek gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.

Hafta boyunca devam eden toplantıların 2. birleşimine Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, 2 oturumdan oluşan 4. birleşime ise TBMM AK Parti Grup Başkanı Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu ve  Rukiye Toy, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı  Yavuz Selim Çongar katıldı.

Genel Sekreter Şakir Öner Öztürk katılmış olduğu 4.birleşimde konuşmasında başlarken “Yerel seçimlerden sonra oluşan yerel parlamento anlamında il genel meclisimiz, geçen süre içerisinde ilimizin kamu ve kırsal hizmetlerine, yerel yatırımlarına yönelik çok önemli kararlar aldı.  Aldıkları kararlar ve yapılan hizmetler için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her ilçemizde 2024 yatırım programı kapsamında vatandaşlarımızın konforunu artırıcı yol çalışmalarımız, içme suları ve kanalizasyon hizmetleri ile tarımsal hizmetler çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam ediyor.” dedi. Öztürk, iki bölgede açılması planlanan asfalt plent tesisi ve ilerleyen yıllarda yapılması düşünülen beton santrali ve parke taşı tesisi projeleri ile KÖYDES ödeneği hakkında bilgiler verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, meclis üyelerini selamlayarak başladığı konuşmasında” Birbirimizi ayrıştırmadan, kime oy verdiklerini gözetmeksizin, Sivas’ın en ücra köşesine kadar hizmet götürmek hepimizin boynunun borcudur. Meclis çalışmalarını yakından takip ediyorum. Bizim için tüm köylerimiz aynı önemi taşımaktadır.  Görüyorum ki, hizmet bekleyen köylerimizde çalışmalar yapmak için hepiniz yarış içerisindesiniz. Bizlerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak köylerimizin, çiftçilerimizin ve kimliğinde Sivas yazan vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Meclisimize başarılar ve hayırlı çalışmalar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “dedi.

AK Parti Sivas Rukiye Toy konuşmasına hazirunu sevgi, saygı ve hürmetle selamlayarak başladı. Konuşmasının devamında ”Atatürk’ün çok güzel bir sözü var:” Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” Dolayısıyla vazifemiz ne olursa olsun biz bu vatan için görevimizi en iyi şekilde yapmak için gayret etmeliyiz. Bizlerde Cumhurbaşkanımızın açmış olduğu alanlar dahilinde ilçelerimizde, köylerimizde ve beldelerimizde hizmet etmeye devam edeceğiz, meclisimizin bu dönemde hayırlı kararlar almasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu konuşmasında “Sivas zor bir coğrafya, her bir köyün istek ve ihtiyaçları farklı. Sivas bu konuda çevresindeki birçok ile göre yapmış olduğu hizmetler kapsamında ileride. Bu yılda belirlenen bu mahdut bütçe ile köylerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar başta Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Grup Başkanımızın desteği ile bütün köylerimizde ana sorunları çözdük. Bundan sonra da bu şehrin milletvekilleri olarak şehrimizde siz çok değerli il genel meclisi üyeleri ile birlikte eksik hizmetleri tamamlamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanı Sivas Milletvekili Abdullah Güler meclis üyelerine hitaben konuşmasında “Geçmişte bende merkezi idare ve yerel parlamento noktasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sultangazi ilçesinde belediye meclis üyeliği, Hukuk Komisyonu başkanlığı ve İstanbul Milletvekilliği yaptım. Bu toplantılarda oy birliği ile kararlar alınmasından memnuniyet duyuyorum. Yerel parlementoda öncelik, sorunlu alanları tespit ederek önce düzeltmeli sonrasında üzerine iyilik ve güzellikleri inşa etmeliyiz. İlimiz Türkiye’nin yol açısından en büyük vilayetlerinden biri. Yollarımızın güvenli ve konforlu hale gelmesi için planlı çalışmalar yapmalı, karasal iklimide göz önünde bulundurmalı, çalışmaların takibini sağlamalıyız. Bizlere verilen emanet bütçenin, eldeki imkanların en faydalı şekilde değerlendirilmesi adına göstermiş olduğunuz gayret için İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize ve sizlere çok teşekkür ederim.” dedi.

İl Genel Meclisi, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması ve verilen önergelerin ilgili komisyonlara havale edilmesi sonrasında 1 Ekim Salı günü yeniden toplanmak üzere dilek ve temenniler ile sona erdi.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü