USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Zafer Coşkusu

4 Eylül Sivas Kongresi ile tarihi zafer giden yolun mihenk taşı olan Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü coşkusu yaşandı. Atatürk Kongre ve Müzesi önünde gerçekleştirilen kutlama programına halk yoğun ilgi gösterdi. Türk bayraklarıyla zaferin coşkusunun yaşandığı sultan şehirde komandoların gösterileri ilgiyle takip edildi.

30-08-2024 12:38
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümü ilimizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.  Törene Vali Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekilleri Rukiye Toy, Hakan Aksu, Ulaş Karasu, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu, Belediye Başkanı Adem Uzun, kurum müdürleri, adli ve askeri erkan katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Şimşek, şeref defterini imzaladı. Daha sonra ise valilik makamında tebrikat töreni yapıldı. Vali Şimşek, Sivas Milletvekilleri Rukiye Toy, Hakan Aksu, Ulaş Karasu, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu, Belediye Başkanı Adem Uzun tebrikleri kabul ettiler.

Buradaki programın ardından Atatürk ve Kongre Müzesi önündeki törene geçildi.  Vali Yılmaz Şimşek, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu ve Belediye Başkanı Adem Uzun'un askeri araç üzerinde halkı selamladı.

KOMANDOLARDAN NEFES KESEN GÖSTERİ

Halkı selamlamanın ardından başlayan tören programında saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Protokol konuşmaları sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zafer bayramı mesajı okundu. Daha sonra ise komandolar gösteri yaptı.

Vatandaşların da ilgiyle takip ettiği gösteride komandolar hünerlerini sergiledi. Komandoların gösterisi vatandaşlardan büyük alkış aldı.  Halk oyunları ve zeybek gösteriyle zaferin kutlandığı Cumhuriyet şehrinde kutlamalar tören geçişiyle sona erdi.

 

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü