USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Sivas'ta Zanaat Atölyeleri Kapılarını Açtı

Millî Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitime yönelik "Beceri Geliştirme Programı" kapsamında yaz tatilinde "zanaat atölyeleri" olarak adlandırılan kurslarla meslek liselerinin kapılarını ilk kez ortaokul kademesindeki öğrencilere açtı.

Sivas'ta Zanaat Atölyeleri Kapılarını Açtı
01-10-2024 10:51
SİVAS
Google News

SULTAN ÖZKARAMAN

Türkiye'nin ilk meslek ortaokullarından biri olan Sivas Bilişim Teknolojileri MTAL Ortaokulu için öğrenci seçme sınavı yapıldı. Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener, sınava katılım sağlayan öğrencilerle bir araya gelerek başarı dileklerini iletti.

Ortaokul 7. sınıftan itibaren öğrencilerin meslek liselerinde ücretsiz katıldığı "zanaat atölyeleri", 18 ilde 271 okulda 129 modüller kurs programı kapsamındaki eğitimlerle başladı. Bu sürece katkı sağlamak amacıyla Türkiye'de ilk defa ortaokulda öğrenim gören öğrencilerin kabul edileceği mesleki ve teknik Anadolu liseleri bünyesindeki "mesleki ortaokullar" Sivas'ın da aralarında bulunduğu 4 ilde eğitim-öğretime açılıyor.

Bu kapsamda Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu için öğrenci seçme sınavı yapıldı. 30 öğrenci kontenjanı bulunan okul için 159 öğrenci başvuruda bulundu. Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, Sivas Bilişim Teknolojileri MTAL'de gerçekleştirilen sınava katılan öğrencileri ziyaret ederek sınav öncesi başarı dileklerini iletti.

Mesleki ortaokul ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Yener, öğrenci seçme sınavı ile ilgili sürecin tamamlanması ile birlikte eğitim-öğretimin başlayacağını dile getirdi. Yener, Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu'nun Ekim ayı içerisinde eğitim-öğretime açılmasının planlandığını söyledi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü