USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Sivas'taki Mobbing İddialarına Müdür Yardımcısından Cevap!

Gazetemizde yayınlanan “Öğretmenlere Mobbing” başlıklı haberde Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesi’nde bir müdür yardımcısının okulda anlaşamadığı öğretmenlere mobbing yaparak yıldırma politikası uyguladığı yönündeki iddialara Müdür Yardımcısı Sinan Çavdar’dan yanıt geldi. Çavdar, iddiaları reddederek gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Sivas'taki Mobbing İddialarına Müdür Yardımcısından Cevap!
10-06-2024 13:27
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

Sivas Ekspres olarak Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesi’nde öğretmenlere yönelik mobbing iddialarını 5 Haziran tarihinde gazetemizde gündeme taşımış ve Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili nasıl bir tutum sergileyeceğini belirtmiştik.

MÜDÜR YARDIMCISI CEVAP HAKKINI KULLANDI

Manşete taşıdığımız haberin ardından gözler eğitim camiasına dönerek iddia edilen konuların doğru olup olmadığı sorgulanmaya başladı. Haberin ardından haberde direk isim ve hedef göstermeksizin kullandığımız ifadelerin kendisini ve ailesini işaret ettiğini belirten Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sinan Çavdar, Sivas 2. Noteri aracılığıyla gazetemize cevap hakkını kullanarak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını aktardı.

Tarafsız ve objektif gazetecilik anlayışıyla habere konu olduğunu düşünen Müdür Yardımcısı Sinan Çavdar’ın Sivas 2. Noteri aracılığıyla yaptığı açıklamaya da yer veriyoruz.

Çavdar, yazılı olarak yaptığı açıklamada, gazetemizin 05 Haziran 2024 tarihli sayısında manşetten verdiğimiz “ÖĞRETMENLERE MOBBİNG İDDİASI” haberimizi büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle okumak zorunda kaldığını, haberin gerçeklikten tamamen uzak olduğunu, haberin şahsına yönelik olduğunu, kendisini ve ailesini kastettiğini iddia etti.

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR İDDİASI

Bahsedilen haberi okuyan-gören tüm kişilerin kendilerine ulaştığını aktaran Çavdar, kendisine ulaşan kişilerin söylediklerinden hareketle isim ve hedef göstermeden verdiğimiz haberde iddialara konu olan okul idarecisinin kendisi olduğunu söyledi. Eşinin de aynı okulda görev yaptığını belirten Çavdar, iddiaların gerçeklikten uzak olduğu iddiasında bulunarak, “Mobbing” iddialarının da gerçeği yansıtmadığını savundu.

Görev yaptığı tüm okullarda ve şu anki okulunda da sorumluluklarını ve görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirdiğini iddia eden Çavdar, okulda görev yapan tüm meslektaşlarına aynı mesafede yaklaştığını söyledi. Ayrıca bahse konu haberde "Eşini ve Akrabalarını Kendi Okuluna Aldırdı" başlığı altındaki iddiaların kendini ve ailesini hedef aldığı kadar özelinde Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'nı da hedef aldığını aktardı. Çavdar, ailesini veya kendini herhangi bir yere atamasının, tayin etmesinin veya bir vere aldırmasının söz konusu olamayacağını ifade ederek bu işlemlerin tamamının 07/05/2015 tarihli Resmi Gazete yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapıldığını hatırlattı.

Haberin kendisini, ailesini ve okulunu kamuoyu önünde küçük düşürücü, yıpratıcı ve saygınlığını zedeleyici nitelikte olduğunu iddia eden Çavdar, habere konu olan tüm iddiaları yalanlayarak iddiaların gerçeği yansıtmadığını iddiasında bulundu.

NELER OLMUŞTU?

Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesi’nde bir müdür yardımcısının okulda öğretmenler arasında ayrım yaptığı, arasının iyi olmadığı öğretmenlere mobbing uyguladığı, öğretmenlerin ders saatlerini keyfiyete göre düzenlediği, okula ataması yapılacak öğretmenlere yetkili sendika aracılığıyla müdahalede bulundu iddia edilmişti.

MÜDÜR YARDIMCISI ÇAVDAR DAHA ÖNCE CEZA ALDI

Gazetemize noter aracılığıyla gönderdiği cevapta görev yaptığı tüm okullarda ve şu anki okulunda da sorumluluklarını ve görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirdiğini iddia eden Çavdar’ın, daha önce başka bir konudan dolayı soruşturma geçirdiği ve idari ceza aldığı öğrenildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Müdür Yardımcısı Sinan Çavdar'ın gündeme gelen iddiaların gerçek dışı olduğunu iddia etmesinin ardından Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nün manşete taşıdığımız iddialar hakkında gerekli inceleme ve soruşturmayı yapması bekleniyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapacağı inceleme ve soruşturmanın ardından gündeme gelen iddiaların doğru olup olmadığı aydınlığa kavuşacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Alim
Alim 2 hafta önce
Bu adamın hala görevde olması şaşırtıcı.bu kadar haber ve kötü yorumlara rağmen neden gorevden azledilmedi.arkasında bir güç mü var.yazıklar olsun
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü