USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Sivas'tan TEKNOFEST’e Katılım Artıyor

Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’e dereceler elde eden Sivas Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, Milli Eğitim Müdürü Necati Yener ile bir araya geldi. Öğrencileri tebrik eden Yener ilimizden TEKNOFEST’e katılımın her geçen yıl artmasının önemine değindi.

Sivas'tan TEKNOFEST’e Katılım Artıyor
19-10-2024 09:48
SİVAS
Google News

Yunus BUDAKTAŞ

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2024'te iki 3'üncülük ve 6'ncılık derecesi elde eden Sivas Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, Milli Eğitim Müdürü Necati Yener'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek tebriklerini ileten Yener, derece elde edilen projeler hakkında bilgi aldı.

Okul Müdürü Abdullah Toker, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Doğan Erol danışmanlığında öğrenciler; Kerem Mert Kor ve Halil Yiğit Şenol'dan oluşan Orman Korucuları takımının İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmasında 3'üncü, Süleyman Gürbüz, Mehmet Asaf Aydın ve Alperen Baş'tan oluşan takımın ise Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması temel kategorisinde 3'üncü olduklarını belirtti.

Toker, öğrenciler; Ege Altunay, Türker Hazar, Alp Doğan ve İdris İşbaşar'ın ise yine Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Doğan Erol danışmanlığında liseler arası İHA serbest kategori yarışmasında 6'ncılık derecesi elde ettiklerini söyledi.

TEKNOFEST'in, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere ilgi duymalarının yanı sıra bilgi, tecrübe ve becerilerini geliştirmeleri için önemli bir organizasyon olduğunu belirten Yener; "Ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimi ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan TEKNOFEST'te binlerce katılımcı arasında üçüncülük derecesi elde eden öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyorum. Tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de TEKNOFEST’e katılım her yıl büyük oranda artıyor. Öğrencilerimiz, bu süreçlerde yürüttüğü proje ve çalışmalarla bilgi ve becerilerini geliştirirken önemli deneyimler kazanıyor. Ben bu vesile ile TEKNOFEST'in düzenlenmesinde emek ve katkısı olan herkese ayrıca teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.

Yener, bir süre öğrencilerle sohbet ederek, TEKNOFEST ilgili düşünce ve izlenimlerini dinledi. Yener, daha sonra öğrencilere hediye takdiminde bulundu.


Editor : Yunus BUDAKTAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
18.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü