USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas TEKNOKENT'te Neler Oluyor?

7 Eylül 2007’de kurulan Cumhuriyet Teknokent’in vasıfsızlaştırılarak pasifize edildiği ve çeşitli firmalara vergi muafiyetinden faydalanabilmeleri için sadece ofis hizmeti sunduğu iddia edildi. Teknolojik bilgi üreterek verimliliği artırması, üretim maliyetlerini düşürmesi ve teknolojik bilgiyi ticarileştirmesi beklenen Teknokent’in bazı firmalara paravan olarak kullandırıldığı aktarıldı.

Sivas TEKNOKENT'te Neler Oluyor?
11-09-2024 09:25
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

8.991 m2’lik kapalı alana sahip olarak kurulan ve bünyesinde 100 adet ofisi bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent’teki firmaların bir bir Teknokent’ten ayrıldığı öğrenildi. Son yıllarda uygulanan politikalarla Teknokent’in pasifize edildiği ve çağrı merkezi üssüne dönüştürüldüğü iddia edildi.

ÜRETİM YOK SADECE FATURA KESİLİYOR

Teknokent ofislerinin verildiği ve merkezi İstanbul ile Ankara gibi büyükşehirlerde olan firmaların Sivas’ta üretim yapmadığı, Teknokent’i sadece paravan olarak kullandığı öğrenildi. Teknokentlere sağlanan vergi muafiyetinden faydalanmak adına Sivas’ta sadece bir ofis gösteren firmaların Teknokent’te sadece fatura kestiği ve aslan payının diğer illere aktarıldığı kaydedildi.

SİVASLI YATIRIMCILAR MAĞDUR EDİLİYOR

Sivaslı yatırımcıların Teknokent’te uygulanan politikalar nedeniyle ofislerini boşaltarak yatırım yapmaktan ve üretimden vazgeçtikleri öğrenildi. Merkezi İstanbul ve Ankara’da olan, Sivas’ta sadece fatura kesen firmalarla maddi olarak rekabet edemeyen Sivaslı yatırımcılar ofislerini kapatmaya başladı. Rekabet gücünü kaybeden firmaların bu politikaların böyle devam etmesi halinde Sivas’ın ciddi fırsatları kaçıracağını belirtti.

ADAM AKILLI HİZMET VERİLMİYOR

Öte yandan Teknokent yönetiminin kira haricinde işletme gideri altında firmalardan ekstra ücretler talep ettiği öğrenildi. Talep edilen bu masrafların karşısında başta temizlik hizmeti olmak üzere pek çok hizmetin de sağlıklı bir şekilde yürütülmediği ifade edildi.

ELEKTRİK VERME YETKİSİ VAR MI?

Ayrıca Teknokent yönetimi tarafından kurulan güneş panelleri sayesinde üretilen elektriğin de firmalara fahiş fiyattan satıldığı iddia edildi. Teknokent yönetiminin güneş paneli ile elektrik üreterek bunun satışını yapma yetkisini EPDK’dan alıp almadığı ise bilinmiyor.

YENİ REKTÖRÜN TEKNOKENTİ CANLANDIRMASI LAZIM

Rektör ataması henüz gerçekleşmeyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde rektörün belli olmasının ardından Teknokent konusuna acilen eğilmesi bekleniyor. Vasıfsızlaştırılan ve pasifize edilen Teknokent’in Sivas’a sağlayacağı katkıların desteklenmesi gerektiği aktarıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü