USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

?SİVAS, TÜRKİYE´NİN TAPUSUDUR?

?SİVAS, TÜRKİYE´NİN TAPUSUDUR?

?SİVAS, TÜRKİYE´NİN TAPUSUDUR?
03-04-2017 07:58
Google News

Sivas´ın Türkiye´nin tapusu olduğunu söyleyen Yıldırım, Sivas 16 Nisan´da ´He mi?´ sorusuna salondan ´He´ diye cevap gelince Başbakan Yıldırım, ?Sivas kararını vermiş" dedi.

Nurettin ÇUKURYURT/

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu´nda düzenlenen ´Büyük Sivas Buluşması´na katıldı.

Salonu hınca hınç dolduran Sivaslılara hitap eden Başbakan Yıldırım, Sivas´ın Türkiye´nin tapusu olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti´nin Sivas´ta kurulduğunu da sözlerine ekleyen Yıldırım, ?16 Nisan´da vereceğimiz karar tabi ki ´Evet´. Bu kararın ´Evet´ olmaması için çalışanlar var. Vatandaşlarımızı benim değerli Sivaslı hemşerilerimin aklını çelmeye çalışanlar var. Sivas bunlara itibar eder mi? Kulak asar mısınız? Asmazsınız. Biliyorum. Sivas Türkiye´nin tapusudur. Türkiye cumhuriyeti Sivas´ta kuruldu. Sivas Kongresi ile o büyük mücadele başladı ve bu günlere geldik" diye konuştu.

YHT, ADIM ADIM SİVAS´A GELİYOR

Başbakan Yıldırım, 2018´de Sivas´ın Yüksek Hızlı Trene kavuşacağını belirterek ilimize yapılan yatırımlardan bahsetti.

Bölünmüş yol ve tünellerle artık uzakları yakına getirdiklerini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ?Siz Sivas´tan biliyorsunuz. Sivas´ın yollarını biliyorsunuz. Sivas´ta doğru düşürt bölünmüş yol yoktu. 800 kilometreye yakın bölünmüş yol yaptık Sivas´a. Sivas´tan Erzincan´a, Sivas´tan Kayseri´ye, Sivas´tan Tokat´a bölünmüş yollar yaptık. Şimdi tüneller yapıyoruz. Kızıldağ´a, Geminbeli´ne, Kızıleniş´e tüneller yapıyoruz. Artık uzakları yakın ediyoruz. Hızlı tren adım adım adım Sivas´a geliyor. Ondan sonra da ver elini Erzincan.?

SİVAS HALAYINI İLGİYLE İZLEDİ

´Büyük Sivas Buluşması´ adı altında Sivaslılarla buluşan Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının öncesinde yer alan Sivas halayı gösterisini ilgiyle izledi.

Başbakan Yıldırım´ın konuşmasının ardından İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu önünde kurulan stantlarda İstanbul Sivaslılar Derneği tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü