USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek: Eşsiz Bir Zafer Kazandık

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.” dedi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek: Eşsiz Bir Zafer Kazandık
29-08-2024 11:54
SİVAS
Google News

Demet KARAKUŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Vali Yılmaz Şimşek, mesaj yayımladı. Vali Şimşek, “Tarihi zaferlerle dolu olan aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı Büyük Taarruz’un 102. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan toprağı düşman işgalinden kurtarılmış; Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.” dedi.

Şimşek, mesajının devamında şunları kaydetti:

“Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle de milletimize yön vermiş, emperyalistlere karşı İstiklal Savaşı yürüten birçok mazlum halka ise ilham ve umut kaynağı olmuştur. Bağımsızlığımızı elde etmemize vesile olan ve dil, din, etnik köken ayrımı gözetmeksizin tek vücut olmamızı sağlayan bu birliktelik, dün olduğu gibi bugünde ve gelecekte de ülkemizi daha müreffeh yarınlara taşıyacaktır.  Bundan sonra da bizlere düşen, ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışmak, geçmişten aldığımız güç ve ilhamla Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yüceltmek, birliğimizi ve beraberliğimizi daima korumak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı ile kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bugüne kadar mukaddes değerler uğrunda canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyor, Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm hemşerilerimin bayramını kutluyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü