USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS ENERJİ ÜSSÜ OLABİLİR

SİVAS ENERJİ ÜSSÜ OLABİLİR

SİVAS ENERJİ ÜSSÜ OLABİLİR
16-09-2022 07:00
Google News

Yüksel MENEKŞE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sivas’ta ilk ziyaretini Sivas Valiliği’ne yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini belirten Oktay, Sivas’ın her anlamda zengin bir il olduğuna dikkat çekerek, “Sivas’ın özellikle kültür ve sağlık turizminde ve sanayideki potansiyelini yukarı taşımak istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sivas’taki programları kapsamında Nuri Demirağ Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, AK Parti Milletvekilleri Habip Soluk, Semiha Ekici ve il protokolü tarafından karşılanan Oktay, jandarma merasim mangasını selamladı.

Oktay, ilk ziyaretini Sivas Valiliğine gerçekleştirdi. Burada da polis merasim mangasını selamlayan Oktay, şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazmasının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Özbekistan’a uğurladıktan sonra, Sivas’a geldiklerini kaydeden Oktay, “Sivas’ı uzun zamandan beri ziyaret etmek istiyordum. Hem hemşerilerimizle hasbihal etmek, aynı zamanda da Sivas’ın ve Sivaslının sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm aramak için geldik. Hali hazırda zaten tüm ekibimizle Sivas’ın sorunlarıyla alakalı ve Sivas’ın kalkınması üzerine çok yoğun bir emek veriliyor ama biz iyinin de iyisi anlamında bugün Sivas’ı ziyaret ediyoruz” dedi.

Misafirperverliklerinden dolayı başta Vali Yılmaz Şimşek ve Milletvekilleri olmak üzere tüm Sivas halkına teşekkür eden Oktay, “Sivas geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehrimiz. Ama özellikle Türk devletleri boyutunda baktığımızda 1071’de Malazgirt’in kapıları açıldığında Türk’ün Anadolu’ya girdiği aşamada aslında Sivas’ın bizim tarihimizdeki rolü de başlamış oluyor. Sivas, Hem Selçuklu’nun temsili ve mimarisiyle, sonrasında da Osmanlı’ya da çok ciddi ev sahipliği yapmış. Bugün de yine Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasından itibaren Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapan ve 108 gün Mustafa Kemal Atatürk’ü burada ağırlayarak Kurtuluş mücadelesine omuz veren bir şehrimiz olmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da selamlarını getirdim. Cumhurbaşkanımız Semerkand’a gitti. Ülkemizin çok yoğun bir diplomasisi ve gündemi var. Hem doğuyla, hem de batıyla aynı hizada konuşabilen bir lider ve son derecede başarılı bir Türk diplomasisi var” ifadelerini kullandı.

ELİMDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİM

Sivas’ın her anlamda zengin bir il olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Bu zenginlik şunu getiriyor. Bu yıl kısmet olursa 40 milyar dolara kadar uzanacağımız bir turizm gelirimiz var. Gelecek yıl da bu rakamı 50 milyarın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Sivas’ın turizmden aldığı payı çok daha yükseklere çıkarabilecek bir fırsatı hep birlikte gördük. Bunun çıkarılmasıyla alakalı sadece kış turizmi değil, sadece bölgesel güzelliklerin görülmesinin de çok ötesinde özellikle kültürel turizminden de çok daha büyük bir pay alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben de elimden geldiği kadarıyla tüm desteği vereceğim” diye konuştu.

Sivas’ın kış turizmi ve sağlık turizmi noktasında da önemli olduğunu kaydeden Oktay, “Özellikle Kangal Balıklı kaplıca dünyaya mal olmuş özellikleri bünyesinde barındırıyor. Bu değerlerin daha da tanıtılması çerçevesinde ve diğer birçok alanda da bu potansiyeli hayata geçirmek istiyoruz. Sivas’ın diğer bir özelliği de enerjidir. Artık doğal gazı bir yerden alıp, başka bir yere taşıyan değil, doğal gazı veya petrolü arayan, bulan, çıkaran, işleyen ve bunu da öncelikle kendi vatandaşlarına en uygun fiyatlarla sunan bir ülke haline geldik. Bu alanda çok yoğun çalışmalarımız var. Sivas bu anlamda bir özellik arz ediyor. Bu enerji koridorunun üzerinde. Yani gerek TANAP olarak, gerekse Bakü-Ceyhan hattında olması ve İran doğalgazının taşınması anlamında ciddi bir işlev görüyor. Bu özellikleriyle de Sivas gelecekte enerji üssü olarak bir pay alabileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

TİCARET HACMİNİN

ARTMASI LAZIM

Sivas’ın ihracatının 77 Milyon Dolar olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Sivas gelişiyor, kalkınıyor. Ama hepimizin arzu ettiği olay, bu ticaret hacminin çok daha üst seviyelere çıkarılmasıdır. Şuan ilimizde faal olmak üzere iki tane Organize Sanayi Bölgemiz var. İlçelerle birlikte 7 tane organize sanayisi var. Biz ihracatta şuanda 250 milyar doları yakalamış bir ülkeyiz. Gelecekte bunu çok daha üst seviyelere çıkaracağız. 500 milyar dolarlık hedefimizi gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla Sivas ve 81 ilimizin ilçeleriyle birlikte buna katkı sunmasını arzu ediyoruz.  Sanayilerin gelişmesi çerçevesinde elimizden gelen ne varsa sonuna kadar katkı vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü