USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS YEMYEŞİL OLACAK

SİVAS YEMYEŞİL OLACAK

SİVAS YEMYEŞİL OLACAK
08-10-2021 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Geleceğe nefes olmak ve Sivas’ı gelecek nesillere yemyeşil olarak bırakmak için Valilik, belediye ve diğer kurumların çalışmaları devam ediyor. Vali Salih Ayhan’ın en çok üzerinde durduğu yeşillendirme çalışmaları kapsamında her yıl Sivas’ta milyonlarca fidan toprakla buluşturuluyor. İl merkezi ve ilçelerde birçok bölge yeni dikilen fidanlarla yeşil bir doğaya kavuşuyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Sivas’ı daha temiz bir doğaya kavuşturmak adına fidanlar toprakla buluşturulacak. Yılsonuna kadar ilimizde merkez ve ilçelerde toplamda 1 milyon 905 fidan toprakla buluşturulacak. Dikilecek fidanlarla gelecek nefes olunacak.  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ne vatandaşlara geleceğe nefes olmaya ve fidan dikmeye davet ederek Sivas’ta yıl sonuna kadar 1 milyon 905 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi.

DİKİLECEK FİDANLARLA NEFES OLACAĞIZ

Vali Salih Ayhan, dikilecek fidanlarla geleceğe nefes olacaklarını belirterek, “İl merkezi ve ilçelerimizde, 7’den 70’e hep birlikte şehrimizin doğasını ağaçlarla bezemek ve geleceğe nefes olmak için 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Sivas için seferber olacağız” dedi. 

SON 2 YILDA 4 MİLYON FİDAN DİKİLDİ

İlimizde 2020 yılında 3 milyon geçen yıl ise 1 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Vali Ayhan, “Biliyoruz ki köklerimiz bu topraklarda, biliyoruz ki diktiğimiz her fidan şehit kanları ile sulanan bu aziz vatan ile aramızdaki bağı, ünsiyeti daha da güçlendirecektir. 2020 yılı içerisinde ilimizde 3 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur. Geçen yıl ise bu rakam 1 milyondu. Bu senede 1 milyon 905 bin fidanı toprakla buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü