USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

SİVAS´A YATIRIM İÇİN GELDİLER

SİVAS´A YATIRIM İÇİN GELDİLER

SİVAS´A YATIRIM İÇİN GELDİLER
16-02-2017 08:12
Google News

VALİ GÜL: DESTEKLEYECEĞİZ

Yatırımcı işadamları ile yapılan toplantıda konuşan Vali Davut Gül, Sivas 2.Organize Sanayi Bölgesi´nde yer tahsislerinin devam ettiğini belirterek ?Yatırım yapacak herkese destek olacağız, hiçbir engel çıkmayacak?dedi.

HEDEF 15 BİN İSDİHDAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ?Yatırım için tüm imkanları harekete geçirin? talimatı verdiğini hatırlatan Vali Gül, istihdam seferberliği kapsamında Sivas´ta bu yıl 15 kişiye iş imkanı sağlanacağını, bunun için yapılacak her yatırımı destekleyeceklerini ifade etti.

Erhan CEYLAN/

İstanbul, Ankara, Adana, Kayseri ve Sakarya´dan 15 firmanın temsilcileri yatırım yapmak için görüşmelerde bulunmak üzere geldikleri Sivas´ta dün Vali Davut Gül başkanlığında Özel İdare´de toplantı yaptı.

Gökyapı Sanayi´den Nurettin Yıldırım, RS Endüstri´den Bilgihan Öztüre, Dövsa Khan Çelik Dövme Sanayi´den Halit Balkan, Epilson NDT´den Mehmet Erinkurt, ISC İnşaat´tan Özkan Yaman, Yavuzlar Vagon Sanayi´den Yavuz Yavuz, İnotra Raylı Sistemler´den Zeki Çelebi, Rail Tur Vagon Endüstri´den Halis Turgut, Kaykaç Makine´den Ramazan Kaykaç, Mahir Yapı İnşaat´tan Bedir Karabudak, CMS İç ve Dış Ticaret Sanayi´den Özgür Çağlar ile Tamer Koşan, Saykan Raylı Sistemler´den Murat Soykan ve Merve İnşaat Sanayi´den Hakan Eyce ve Turgut Doymuş, Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya ve TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan´ın katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Davut Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın "Tüm imkânları harekete geçirin, üretin, alın-satın, yatırım yapın?çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, Sivas´a yatırım yapacak sanayici ve iş adamlarına her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

?Üretmeden istihdamı arttırma şansımız yok. Üretimi arttırmak için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bu devlet ve millet yatırım yapan yatırımcıları unutmayacak ve mutlaka karşılığını verecektir? diyen Vali Gül, Sivas´ta yatırım yapacakların önünde hiçbir engel olmayacağını ifade etti.

15 BİN İSTİHDAM

Vali Gül, ?İkinci Organize Sanayi Bölgesinin yürüyen bir süreci var. Bizim çalışmalarımız çok önceden başlamıştı. Ama son 4-5 aydır da sizlerle beraber bir ivme kazandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde de geçen hafta başlayan istihdam seferberliği kampanyası var. Bununla Türkiye genelinde 2 milyon kişinin ilave istihdam edilmesi planlanıyor. Tabi Türkiye genelinde 2 milyon kişi istihdam edilecekse, Sivas´ta da en az 15 bin kişinin istihdam edilmesi lazım. Bizim elimizdeki en büyük enstrüman mevcut Organize Sanayi Bölgesinde iş yapan müteşebbislerin işini geliştirmesi, artırması ve şuan devam eden ikinci Organize Sanayi Bölgesine de yatırımların gelmesidir? dedi.

BAŞBAKAN ONAYLADI

İkinci OSB´de en büyük sıkıntının Demir Çelik arazisi olduğunu da belirten Vali Gül, bu sıkıntının çözüldüğünü, Özelleştirme Yüksek Kurulu´na devredilen arazinin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas Milletvekillerinin takibiyle sonuçlandığını açıkladı.

 Özelleştirme Yüksek Kurulu´ndan beklenen kararın Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla kendilerine geldiğini, eş zamanlı olarak altyapıyı yapmak için proje ihalesini yaptıklarını da belirten Vali Gül, ?Projemiz devam ediyor. Aynı şekilde 2017´nin yatırım programına teklif edilmişti. O konuda hiçbir sıkıntımız yok ve sizlerin çok büyük bir talebi olan demiryolu hatlarının bütün parsellere gitmesi konusu var ki bu sistem şuan tüm ülkedeki OSB´lerde var. Ama bizimki de acil olarak yapılacakların içerisine alındı. TCDD Genel Müdürümüz de bu ay içerisinde inşallah ziyaret edip yerinde de görmüş olacak.?dedi.

?GÜZEL ŞEYLER OLUYOR?

Vali Gül Türkiye de ve Sivas´ta güzel işler yapıldığını belirterek ?Türkiye´nin parmakla gösterilen müteşebbisleri, kurumsal firmaları Sivas´a, Türkiye´ye güvenip OSB´de yatırım yapmak istiyorlarsa, böyle bir talepleri varsa bu bizi de çok mutlu eder. Şuan burada 15 tane çok kurumsal müteşebbislerimiz var. Bunların 9 tanesine biz yer tahsis ettik. Bununla ilgili problemimiz yok. Bu 2017 yılı içerisinde fiilen OSB´de inşaatlara başlanacak. Beklentimiz, isteğimiz bunun Mart ayı itibariyle başlamasıdır. Şuan zemin etüdü, proje, ortaklık görüşmeleri ve finansman çalışmaları yapılıyor. TÜDEMSAŞ Genel Müdürümüz Yıldıray Koçarslan birebir takip ediyor. Bizler de önlerini açıp bu tahsislerin yapılması anlamında katkı sunuyoruz.?diye konuştu.

BİLGİ VERDİLER

Toplantıda daha sonra söz alan firma temsilcileri ise Sivas´ta yapmayı planladıkları yatırımlar ve firmalarıyla ilgili Vali Gül´e bilgi verdiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü