USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’ı Keşfet Projesi tanıtıldı

Sivas’ı Keşfet Projesi tanıtıldı

Sivas’ı Keşfet Projesi tanıtıldı
18-04-2022 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Vali Salih Ayhan ve il protokolünün katılımıyla Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde yapılan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca'nın açılış konuşması ile başlayan program, halk oyunları gösterileri ile sürdü. Programda; Kültür AŞ Genel Müdürü Adem Kehci şirketin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sivas'ı Keşfet Projesi ile ilgili görsel ve haberlerin sunulmasının ardından konuşan Belediye Başkan Hilmi Bilgin, yerel yönetimlerin tanıtımda etkin rol almasının önemine vurgu yaptı.

Vali Salih Ayhan ise turizmin genel politikaların yanında yerelden beslenmesi gerektiğini de vurgulayarak, "İlimizin kültür ve turizm potansiyelini ortaya koyduğumuz, dijital arşiv niteliği taşıyan Sivas’ı Keşfet Projemizi hayata geçirdik. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Sivas’ı Keşfet projesinin uzun soluklu bir çalışma olduğunu vurgulayan Ayhan, “Kalabalık bir ekiple tam bir yıldır Sivas'ın tüm sahası tarandı. Videoların yanında binlerce resim havuzu oldu. Hem yaz, hem kış hem de ilkbaharda Sivas'ın coğrafyasının tamamı taranmış oldu. Dünya artık sanal bir Dünya, insanlar buradan besleniyor. Dolayısı ile mutfağının hazırlığını yapmak lazım, iyi hazırlanmak lazım. Bu projeye sahip çıkılmasını özellikle istiyorum” dedi.

Programın sonunda, ilçe komisyonlarının çalışmalarından dolayı ilçe kaymakamlarına ve projenin yürütme kuruluna Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü