USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

SİVAS´IN HAVASI DEĞİŞECEK

SİVAS´IN HAVASI DEĞİŞECEK

SİVAS´IN HAVASI  DEĞİŞECEK
02-02-2017 08:40
Google News

Erhan CEYLAN/

2016´da 2 milyon 700 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu söyleyen Kayseri Bölge Orman Müdürü Adnan Diltemiz, İl Özel İdaresi´nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşlarda tabiata sahip çıkma şuuru tesis etmek için ücretsiz fidan verdiklerini açıkladı.

?HEDEF BAŞARIYI GETİRİR?

Sivas´ta 2017 yılında 3 milyon adet fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Diltemiz, ?Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ağaçlandırma tesis programına ağırlık vereceğiz. Ağaçlandırma ve toprak muhafaza projesi kapsamında 33 bin 471 hektar alanda çalışma yaptık. 2016 yılında 2 milyon 700 bin fidan toprakla buluşturuldu. Yeni yılda ise bu sayıyı 3 milyona çıkaracak. Karayolu ağaçlandırma, orman köyleri, toprak muhafaza tesis, etüt projeleri, orman yolu yapımı, orman yolu büyük onarımı, ağaçlandırma tesis, rehabilitasyon, sanat yapısı planlama, aplikasyon, amenajman planı yapım çalışması, fidan üretimi, fidan bakımları, tohum üretimi ve tesisler gibi çalışmalar yürüttük. Yeni yıl hedeflerimizi de belirledik. Çünkü hedef belirlemeden başarıyı yakalayamayız.? Diye konuştu.

GENÇLERE TABİAT SEVGİSİ AŞILANACAK

Talep olması durumunda okul ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını ve vatandaşlarda tabiata sahip çıkma şuuru tesis etmek için ücretsiz fidan verdiklerini bildiren Diltemiz, ?Ağaçlandırma yapmak isteyen ve projeleriyle gelen kurumlara ücretsiz fidan verdiğimiz gibi, özel günlerde de vatandaşlarımıza kurduğumuz stantlarda ücretsiz olarak fidan dağıtıyoruz. Vatandaşlarımıza dağıttığımız bu fidanlar ile onlarda yeşile sahip çıkma duygusunu yerleştirmek istiyoruz. Özellikle gençlerin ve çocukların fidan dikerek tabiat sevgisini kazanacağını düşünüyoruz. Bu fidanların uygun alanlarda toprakla buluştuğundan hiç şüphemiz yok.? Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü