USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS´IN TURİZM ÜÇE KATLANACAK

SİVAS´IN TURİZM ÜÇE KATLANACAK

SİVAS´IN TURİZM ÜÇE KATLANACAK
15-11-2019 01:05
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sivas´ın çok önemli tarihi ve kültürel merkezlerden birisi olduğunu belirterek, ?Türk milletinin Anadolu´da inşa ettiği medeniyetin seviyesini merak edenlere Sivas´ı mutlaka gezmelerini tavsiye ediyorum. Önümüzdeki yıldan itibaren Sivas´a hızlı tren ile gelinebilecek. İşte o zaman Ankara-Sivas arası 2 saat olacak. Böylece Sivas´ın geçen yıl ağırladığı 600 bin turistin en az üç katı turiste ev sahipliği yapacağını düşünüyorum? dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı açılışı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop´un katılımıyla gerçekleştirildi.

4 Eylül Kültür Merkezi´nde düzenlenen törene Meclis Başkanı Şentop´un yanı sıra, Vali Salih Ayhan, AK Parti Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Soluk ve Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Akademik yılı açılışında konuşan TBMM Başkanı Şentop, ?Cumhuriyet Üniversitemizin 2019-2020 Akademik yıl açılış törenini birlikte gerçekleştiriyoruz. Böylece sevincimizi ve mutluluğumuzu paylaşacağız. Sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Açılış törenimizin hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

Sivas´ın çok yönlü bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Şentop, ?Herkesin ilgisini çeken özelliklere sahip. Herkes nereden bakıyorsa oradan görebilir. Sivas, özellikle askerliğini burada yapanların yedikleri ayazı unutmadıkları bir şehir. Soğuğun bile, ?Aslen Erzurumluyum ama Sivas´ta ikamet ediyorum? dediği bir şehir. Soğuğu üşütse de muhabbetiyle insanı kepenek gibi sarıp sarmalayan Sivas, Anadolu´nun doğusuyla batısını sentezleyen özelliklere de sahip. Kadim bir kültürümüze yaslandığı için Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Kul Himmet, Sefil Selimî, Muzaffer Sarısözen gibi yüzlerce şair, yazar, sanatçı bu topraklarda yetişti? diye konuştu.

?SİVAS EN ÖNEMLİ

MERKEZLERDEN BİRİSİ?

Sivas´ın 16. yüzyıla kadar tarihi İpek Yolu´nun en önemli merkezlerinden birisi olduğunu dile getiren Şentop, ?Bugün de aynı kıymeti haiz. 28 bin 500 kilometrekare coğrafi büyüklüğü ile Konya´dan sonra ülkemizin ikinci geniş vilayeti. Medeniyet tarihimizdeki yerinin en önemli tanıkları Gök Medrese, Buruciye Medresesi, Ulu Cami, Behram Paşa Hanı gibi tarihî yapılardır. 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınan Divriği´deki Ulu Cami ve Şifahanesi ise 700 yıl önceki medeniyet seviyemizi gösteren önemli bir belge eserdir. 1071´den itibaren Anadolu´yu yurt edinen Türk milletinin Anadolu´da inşa ettiği medeniyetin seviyesini merak edenlere Sivas´ı mutlaka gezmelerini tavsiye ediyorum. Tabi bir yere gitmek için ulaşım ve konaklama kolay olmalı. Son yıllarda büyük bir ilgi gören Doğu Ekspresi´nin güzergâhında olan şehrimize inşallah önümüzdeki yıldan itibaren hızlı tren ile de gelinecek. İşte o zaman Ankara-Sivas arası 2 saat olacak. İstanbul´dan, Konya´dan daha kolay gelinecek. Böylece Sivas´ın geçen yıl ağırladığı 600 bin turistin en az üç katı turiste ev sahipliği yapacağını düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

2. ÜNİVERSİTE İLE

SİVAS CANLANACAK

Bu yıl içinde ilimizde Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla yeni bir üniversitenin daha kurulduğunu söyleşen TBMM Başkanı Şentop, ?Savunma sanayi alanında uzmanlaşmak hedefiyle kurulan bu üniversitemizin de inşallah önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci alımına başlayacağını düşünüyorum. O zaman Sivas´ın sosyal, kültürel ve akademik olarak daha da canlı bir şehir haline geleceğine inanıyorum? dedi.

DİJİTAL OKUR-YAZARLIĞA

DİKKAT ÇEKTİ

Bu dönemde kullanılan kavramlardan birisi olan dijital okur-yazarlığa da dikkat çeken Şentop, şunları kaydetti:

?Dijital okur-yazarlık cahillik kavramına farklı bir boyut kazandırdı. Artık teknolojik aletleri kullanamayanlara, akıllı telefonları, tabletleri kullanamayanlara da cahil denecek. Sanayi 4.0 dediğimiz bu çağın gerisinde kalmamalıyız. Bunun için bu çağın gereğini yapmamız, dilini bilmemiz ve kullanmamız gerekiyor. Birçok iş kolunun ortadan kalkacağı, yeni yeni mesleklerin ortaya çıkacağı bu dönemin neresinde olacağımızın kararını biz vereceğiz. Akıllı telefonumuzla evimizdeki klimayı çalıştırabilecek miyiz? 3D yazıcımızla kendi ihtiyaçlarımızı üretebilecek miyiz? Robot teknolojilerini hayatımıza uyarlayabilecek miyiz? Çağımızda hızla gelişen bu dile Fransız mı kalacağız? Yoksa geçmişimizden aldığımız dersle gelişip ilerleme konusunda atak mı olacağız? Bu kararı biz vereceğiz. Biz bu çağın nesi olacağız? Üretip satan mı? Satın alıp tüketen mi? İstikbalimizi bizim tercihlerimiz belirleyecek.?

Son olarak Cumhuriyet Üniversitesi´nin 2019-2020 öğretim yılının hayırlı olmasını temenni eden Meclis Başkanı Şentop, ?Böylesine güzel bir ortamda sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sivas´ı Sivas yapan değerler konusunda akademik eserler veren münevverlerimizden biri olan rektörümüz Sayın Prof. Dr. Alim Yıldız başta olmak üzere, dekanlarımız, öğretim üyelerimiz, akademisyenlerimiz ve bütün öğrencilerimizin başarılı bir öğretim yılı geçirmelerini temenni ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum? diye konuştu.

?MİSYON VE VİZYONUMUU

YENİDEN BELİRLEDİK?

Törende konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise ?Üniversitelerin eğitim-öğretim, bilimsel araştırmalar ve toplum hizmetleri olmak üzere geleneksel üç misyonu vardır. Cumhuriyet Üniversitesi ailesi olarak devletimizin 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda bizlere yüklenen bu üç misyonu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmaktayız? dedi.

Rektör Yıldız, ?Öncelikle eğitim-öğretim kalitemizi artırmak için bazı meslek yüksekokullarımızda ve fakültelerimizde 3+1 ve 7+1 eğitim modeline geçtik. Bu sayede öğrencilerimizi doğrudan meslek hayatına hazırlamayı, teoriden uygulamaya geçmeyi hedefledik. Özelde devletimizin genelde ise insanlığın yararına olacak çalışmalar yapmak için bilimsel araştırmalara ayrı bir ehemmiyet verdik. Üniversite olarak her ne şart altında olursa olsun bilgi üreten ve bu bilgiyi sadece kendimiz, üniversitemiz, şehrimiz veya ülkemiz için değil tüm insanlığın refah ve huzurunu sağlamaya yönelik üretime dönüştürmek amacıyla çalışmak zorunda olduğumuza inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, başta savunma sanayi olmak üzere birçok alanda yerli ve milli imkânları en üst seviyeye çıkarma konusundaki direktifleri doğrultusunda, Üniversitemizin misyonunu ve vizyonunu yeniden belirledik? diye konuştu.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü