USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslı Başkandan Ek Zam Çağrısı

UDEM Hak-Sen Genel Başkanı Abdullah Peker, asgari ücretlilerin ve emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan bahsederek, yetkililere seslendi. Peker, “Sosyal Devlet olmanın sorumluluğuna dönülerek hemen yarın en az 10 Bin TL ek zam verilmesi zaruri olmuştur Her şeyden tasarruf olur ama insanın yaşam hakkını devam ettirecek temel ihtiyaçlardan tasarruf edilemez’’ dedi.

Sivaslı Başkandan Ek Zam Çağrısı
01-10-2024 11:14
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

UDEM Hak-Sen Genel Başkanı Abdullah Peker, emekli ve asgari ücretlilere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunarak yetkililere 10 Bin TL ek zam yapmaları için çağrıda bulundu. Başkan Peker açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Emekliler ve asgari ücretlilere maaşı ancak ev kirasına yetiyor. Sağlık, eğitim, gıda, doğalgaz, elektrik ve su faturaları eklenince emekli ve asgari ücretliler her ay maaşları kadar borçlu kalıyor. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Nüfusumuzun yüzde 60’lık bölümünü oluşturan bu insanlar sefalet içinde yaşıyor. Sosyal Devlet olmanın sorumluluğuna dönülerek hemen yarın en az 10 Bin TL ek zam verilmesi zaruri olmuştur. Kış çok yakın doğalgaz faturaları en az 2 Bin TL gelecek, yoksulun durumu daha vahim bir hale gelecektir. Her şeyden tasarruf olur ama insanın yaşam hakkını devam ettirecek temel ihtiyaçlardan tasarruf edilemez.

Hükümet yetkililerine buradan çağrıda bulunuyorum lütfen bu soruna el atın. Asgari ücretlilerin tamamı emeklilerin yüzde 90’ı açlık sınırında ücret almaktadır. Yetkilinin biri çıkıp kişi başına düşen millî gelirin 116 Bin olduğunu söylüyor hani nerede biz neden göremiyoruz. İnsanlarımızın fakirlik içerisinde bulunduğu ve gelir düzeylerinde açıkça adaletsizlik olduğunu herkes bilmektedir. İktidarların görevi insanlarının yaşam standardını yükseltmek olmalıdır toplumun tamamı için eşit gelir sağlanmalı yani milli gelirden herkes eşit pay almalı zaten çalışanlarımız yüksek vergi altında artık dayanacak gücü kalmamıştır. Asgari ücretliler ve emekliler bu ülkenin değerleridir.’’

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü