USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslı Gaziler 18 Yıl Arayla Aynı Yerde Gazi Oldular

Sivas’ta yaşamlarını sürdüren terörle mücadele gazisi Hakan Kaya ile Mehmet Gülmez 18 yıl arayla Siirt Eruh’ta gazi oldu. İki gazi yaşadıkları o günleri Sivas Ekspres Gazetesi’ne anlattı.

Sivaslı Gaziler 18 Yıl Arayla Aynı Yerde Gazi Oldular
19-09-2024 15:11
SİVAS
Google News

SULTAN ÖZKARAMAN

Uzman Çavuş Hakan Kaya 2012’de, Mehmet Gülmez ise 18 yıl arayla aynı bölgede Siirt Eruh’ta vatan savunmasında teröristlerle girilen çatışmada gazi oldu. Onlar çıktıkları her operasyona ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz anlayışıyla katıldı. İki gazi aradan yıllar geçse de o günleri unutamıyor. Sivas’ta yaşamını sürdüren gaziler o günleri gazetemize anlattı.

BU VATAN SAHİPSİZ KALMAYACAK

Gazi Uzman Çavuş Hakan Kaya, yaşadığı o günleri anlatarak, “Terörle mücadele gazi uzman çavuşum. 2012’de Siirt Eruh’ta Bilgili Jandarma Karakolu’nda girdiğimiz çatışmada gazi oldum. Bugünde 19 Eylül Gaziler Günü başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canını vermiş şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. Bugün onların günü 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum bende bir gazi olarak. Biz operasyonlara çıktığımızda ya şehitlik ya gazilik deriz. Güneydoğu’daki yapılan operasyonlara biz bu şekilde çıkıyorduk. Bize gazilik nasip oldu, şehitlik olsa onu da kabul ederdik. Çünkü biz vatan mücadelesi için vatan için, bayrak için mücadele ediyorduk. Bize gazilik nasip oldu. Şehit nurlanmış, gazilik onurlanmış askerdir. Bizde onurlu bir asker olarak yaşantımıza devam ediyoruz. Yıllardır süren bu vatan bayrak mücadelemiz bitmediği gibi bundan sonrada bitmeyecek bizde vatani görevimizi yaptık. Bize gazilik nasip oldu. Bundan sonraki nesilde aynı şekilde vatan bayrak savunmasına devam edecektir. Hiçbir zaman Türk genci bu vatanı sahipsiz bırakmayacaktır.” dedi.

ÜÇ ARKADAŞIMI ŞEHİT VERDİM

Mehmet Gülmez de Siirt Eruh’ta operasyona giderken askeri araçların mayına basması sonucu gazi oldu. 3 arkadaşını patlamada şehit veren Gülmez, olaydan sonra 1 ay GATA’da tedavi gördü. Gazi Gülmez o günleri unutamadığını belirterek şunları söyledi:

“1994 tarihinde Siirt Eruh’ta mayına basılması sonucu gazi oldum, üç arkadaşım şehit oldu. Ben GATA’da 1 ay tedavi gördüm. Görev aracımız intikal halindeyken uzaktan kumanda ile aracımız mayına basması sonucu patlatıldı. O günden bugüne kadar gazilik onurun yakışır en güzel şekilde yaşamaya çalışıyoruz. GATA’da bir ay tedavi gördüm. Zor bir süreçti. Bu zaman sarfında baya sıkıntılarımız oldu. Ama çok şükür bu vatan için gazi olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Şehit nurlu, gazi onurludur. Bu vatana hizmet etmenin her zaman bilincinde olacağız. Vatanımız tektir. O yüzden de vatanımızı her zaman için koruyup kollamak o uğurda gerekirse şehit olmak için canımızı da vermeye her zaman hazırız.”

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü