USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sivaslı Hasan Şehir Şehir Gezip Gazze’yi Anlatıyor

44 yaşındaki Hasan Cincik Gazze’de yaşanan katliama dikkat çekmek için ‘2 Ülke 20 Şehir Diyar Diyar Gazze’ sloganıyla yola çıktı. Cincik motosikletiyle 2 ülke ve 20 şehir gezerek Gazze’yi anlatacak.

19-08-2024 13:42
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

İstanbul’da yaşayan SivasHasan Cincik, İsrail’in Filistin halkına yaşattığı zulme dikkat çekmek ve dünya genelinde barış çağrısı yapmak amacıyla umut turuna çıktı. Motosikletiyle Ayasofya’dan yola çıkan Cincik’in ilk durağı Sivas oldu. ‘2 Ülke 20 Şehir Diyar Diyar Gazze’ sloganıyla  dolaşan Hasan Cincik, Erzincan, Erzurum, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak,, Zaho, Duhok, Erbil, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Ankara, Bolu, İstanbul güzergahını takip edecek.

FİLİSTİN İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUM

Hasan Cincik gazetemize yaptığı açıklamada, “Ben Hasan Cincik.1980 Sivas Merkez doğumluyum. İstanbul'da ikamet etmekteyim. Evli ve üç çocuk babasıyım. Malumunuz üzere Gazze'de katliam var. Modern dünyada, İsrail rejimi, siyonist rejim Gazze'de insanlığı katlediyor. Sözde medeni dünya Avrupa, Amerika başta olmak üzere bu katliama destek veriyor. Vicdan sahibi her insanın bu katliama mutlaka ses çıkarması gerektiğini düşünüyoruz. Herkes bireysel olarak elinden geleni yapmalı. Bendeniz de bu anlamda neler yapabilirim sorusuna cevaben motosikletimle Türkiye turuna çıktım. Ve uğramış olduğum şehirlerde Gazze'yi anlatıyorum. Filistin için farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. Şu an Sivastayım. Elhamdülillah çok güzel dönüşler alıyorum. İnsanlar teveccüh gösteriyorlar. Halk olarak bizler tarih boyunca her zaman mazlumların yanında olduk. Bugün de böyleyiz. Yarın da inşallah böyle olacağız. Daha müreffeh bir dünya için imkânlarımız dâhilinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ancak ferdi olarak bizim yapabileceklerimiz sınırlı. Devletlerin bu anlamda daha somut adımlar atmasını diliyoruz Birey olarak da elimizden geldiği kadar Gazze'yi anlatacağız. Gazze'yi gündem yapacağız. Gazzeli kardeşlerimizin maddi ve manevi olarak yanında olacağız. Ve en önemlisi de boykot. Boykot her ne kadar bazı kesimler tarafından sulandırılsa da çok önemli bir argüman bunu muhakkak sonuna kadar desteklememiz gerekiyor’’ dedi.

BOYKOTU HAFİFE ALMAYALIM

Cincik, “ ‘2 Ülke 20 Şehir Diyar Diyar Gazze’ sloganıyla yola çıktık. İstanbul Ayasofya'dan start verdik. Allah izin verirse sonra Erzincan, Erzurum, Ağrı üzerinden Şırnak'a geçeceğim inşallah. Şırnak'tan Irak bölgesine gireceğim. Oradan tekrar güneydoğu illerimizden İstanbul'a doğru inşallah tekrar yola çıkacağım. Bu şehirleri bizzat birer birer ziyaret edeceğim. Etmekteyim de zaten. Şehir merkezlerinde insanlarla buluşuyorum. İşte o akabinde orada bir farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. Buradaki iki ülkeden kasıt birincisi Türkiye'miz. İkincisi de Irak bölgesi. Yani şehir dışına çıkmam biraz da farkındalığı arttıracağı için özellikle tercih ettim. Bizler tarih boyunca dini, dini, ırkı, mezhebi, milleti ne olursa olsun her daim mazlumların yanında olduk. Hatta bunun somut bir örneğini söylemek gerekirse 1492’de biz Yahudileri İspanyolların zulmünden kurtardık. Bugün de Gazze'de ateş var. Gazze'de insanlık katlediliyor. Ne olursa olsun Gazze'ye sahip çıkmamız gerekiyor. Hiçbir şey yapamıyorsak o zulmün zalimin karşısında olduğumuzu, fikriyatımızla, hissiyatımızla somut bir şekilde göstermemizi icap eder. Demin dediğim gibi boykotu hafife almayalım. Boykota devam edelim’’ şeklinde konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü