USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslı Vekil Çifte Standartlı Tutumu Meclise Taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas milletvekili Ulaş Karasu, muhalif belediyelerin metro ve hafif raylı projeleri için onay verilmediğini iddia ederek çifte standartlı tutumunu TBMM gündemine taşındı.

Sivaslı Vekil Çifte Standartlı Tutumu Meclise Taşıdı
10-09-2024 15:25
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, son yerel seçimlerde 14 büyükşehir belediyesi ile 51 il belediyesinin CHP tarafından kazanılmasının ardından, iktidarın muhalif belediyeleri çalıştırmamak için üst üste adımlar attığını iddia etti.

Karasu, projelerdeki çifte standart uygulandığını söyleyerek konuyu meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Karasu, “Ülkemizin her noktasına eşit ve adil hizmet gitmesi çok önemli. Ama uygulamalar gösteriyor ki, son yerel seçimden başarıyla çıkan belediyelerimizin elini kolunu bağlamak için her şeyi yapıyorlar. İktidar, sizin belediyeleriniz, bizim belediyelerimiz diye bir ayrım yapıyor. Muhalefet belediyelerine ‘yağmurlu havada su yok’ anlayışıyla hareket ediyor. Hatırlatmak isterim, bu iktidar yerel seçim öncesinde vatandaşı ‘hizmet gelmez’ diye tehdit etmişti. Biz bunları zaten biliyoruz. Ama bir de belediyelerimizin ulaşım konusunda, özellikle metro ve hafif raylı sistem gibi önemli projelerine onay vermeyerek, ya da dış kredi kullanma başvurularına imza vermeyerek belediyelerimizi, dolayısıyla hizmet bekleyen vatandaşlarımızı cezalandırma yoluna gidiyor. Bu tür uygulamalar AKP’nin adında olan adaletin, belediyeler arasında yaptığı ayrımcılıkla aslında olmadığının ve vatandaşlarımızı cezalandırdığının açık bir göstergesidir. Projelere onay vermeyerek, aslında CHP’yi cezalandırdığını zannediyorlar ama o kentte yaşayan AKP’ye, MHP’ye gönül vermiş, oy vermiş vatandaşlarımızı da cezalandırmış oluyor” dedi.

“GEREKÇENİZ NE?”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na “Tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunulması beklenen bu projelere uygulanan çifte standart hangi gerekçeye, hangi mevzuata dayanmaktadır? Ayrımcı kararların alınmasındaki dayanaklar nelerdir?” diye soran Karasu, önergesinde özetle şu sorularına yanıt aradı:

  • Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde, hangi raylı sistem yatırımları belediyeler tarafından başlatılmış olmasına rağmen, bakanlığınız tarafından tamamlanması için karar alınmıştır? Devir tarihi itibariyle, projelerin ilerleme seviyesi kaçtır?
  • Devredilen projeler hakkında bakanlığınız ile ilgili belediyelerle imzalanan protokollerde belediyelerin yetki ve sorumluluklarıyla çalışma alanlarına ilişkin görevler bulunmakta mıdır? Bulunuyor ise içerikleri nelerdir?
  • Devir tarihi itibariyle, her bir proje ayrı ayrı gösterilmek üzere yapılan proje revizyonu ve optimizasyon çalışması var mıdır? Var ise bunlar hangileridir?
  • Devir itibariyle, söz konusu projeler için kamulaştırma vb maliyeti nedir?
  • Bu projelerin tamamlanma oranı nedir, kaçı tamamlanmıştır? Her bir proje ayrı ayrı gösterilmek üzere uzunluk, istasyon sayısı ve yolcu/gün istatistikleri nedir?
  • Yapımı Bakanlığımız uhdesinde gerçekleştirilen projelerden yapımı devam edenlerin her biri ayrı ayrı gösterilmek üzere, her bir yıl için maliyeti ve ayrılan ödenek tutarı nedir?
  • Bakanlığınız tarafından yürütülen projelerin bitirilmesi öngörülen tarihler nedir?
  • sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü